Ovacije publike na Serbia Fashion Week-u

Izvor: Prva.rs, 26.Apr.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije publike na "Serbia Fashion Week-u"

Oni koji nisu iskoristili priliku da uživaju u revijama istaknutih evropskih i domaćih dizajnera tokom Internacionalnog festivala mode i dizajna, imaće mogućnost da prate retrospektivu dosadašnjih prikazanih revija u sklopu Serbia Fashion Awards-a. Posetioci aprilske Nacionalne nedelje mode su gromoglasnim aplauzom pozdravili organizaciju ove manifestacije.
Pretposlednje veče Serbia Fashion Week-a otvorila je revija kreatorke Marine Banović iz Crne Gore. Manekeni su nosili divan >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nakit Katarine Zlajić, a predstavljene su uglavnom jednobojne crne, bele, roze, sive i jarko crvene haljine. Svaka je bila prošarana šljokicama, cirkonima i svetlucavim detaljima.   Ženstvenost je pratila i ostale kreacije - široke suknje sa džepovima, šorceve i bele blejzere.
Zvonko Marković koji je naglasio da je veoma srećan što je predstavio svoju kolekciju u Novom Sadu posle čak 12 godina, oduševio je publiku Serbia Fashion Week-a. Kreator je nastojao da svojim modelima istakne žensko telo u punom sjaju. Prvo su se nizale crne večernje haljine sa kamenjem i čipkom, zatim bele, pa roze i šampanj. Nežne nijanse jorgovana postigle su kreatorov cilj: bajkovitost i zaljubljenost. Poneki cvetni detalj i mašna na dnu leđa krasile su kreacije.
U okviru četvrtog dana ovogodišnjeg Serbia Fashion Week-a publici se predstavio još jedan veliki kreator iz Srbije, Vasilije Kovačev. Kolekcija inspirisana dinamikom svakodnevnog života, svakako je ostavila pozitivan utisak na sve prisutne. Crna, bela i siva bile su boje koje su preovladavale, dok su dukati, koji su tradicionalni motivi srpske narodne nošnje, bili sastavni deo outfit-a, kako muških tako i ženskih kreacija. 
Ovaj talentovani kreator naglasio je kako inspiraciju pronalazi u svom poreklu, rodnom kraju, Vojvodini, te da svojim radom želi da da mali doprinos onome što moda za njega jeste, a to je svakako vrsta umetnosti, a ne samo surovi biznis. Muškarci i žene 21. veka zaslužuju odevne kombinacije koje prate turbulencije i preokrete sa kojima se susreću, stoga je Kovačev odlučio da takav unikat i ponudi svetu.
U okviru Serbia Fashion Week-a bila je predstavljena i revija kreatorke Milene Radović iz Srbije koja je naišla na sjajne kritike publike. I ovu reviju je obeležila ženstvenost. Pojasevi oko struka su bili vezani u mašnu kao detalj. Sve kreacije odisale su romantikom, a na nekim haljinama mogli su se primetiti lepršavi karneri postave koji su prkosili uobičajnom i davali novu romantičnu notu.
Ime koje ćete sigurno zapamtiti ukoliko ste bili deo publike u velikoj balskoj dvorani, hotela Park je član Visoke mode Francuske, Eymeric Francois! Visoka elegancija, crna i crvena čipka, te nežno paperje kao lajt motivi provejavali su čitavom kolekcijom. Modeli koji su sjajno izneli kreacije ovog istaknutog umetnika i istinskog poznavaoca kako ženskog tela, tako i francuske istorije, opravdali su stavove po kojima su Francuzi odlični ljubavnici. Koketne haljine protkane najfinijim materijalima, a sve to uklopljeno sa senzualnošću inspirativih žena koje su na večerašnjoj reviji ponele te modele, publici su, bar za trenutak, širom otvorile vrata Mulen Ruža.
Revijom ukrajinske kreatorke, Olene Dats zatvoreno je pretposlednje veče aprilskog Serbia Fashion Week-a.  

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.