Ova namirnica je idelano prirodno sredstvo za čišćenje lica: Ublažava bore, a ne košta skoro ništa

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 11:35

Ova namirnica je idelano prirodno sredstvo za čišćenje lica: Ublažava bore, a ne košta skoro ništa

Ako želite da vaša koža bude dobro hidrirana, a nečistoće uklonjene bez jakih hemikalija, vreme je da pogledate u svoju kuhinju.

Pobornici prirodne kozmetike kunu se u supernamirnicu koja se mnogima često nađe na meniju za doručak – a to su ovsene pahuljice.

Osim što su vrlo zdrava namirnica koju možete uvrstiti u ishranu, one su odlične i za kožu, a pritom su i prilično povoljne, posebno kada se kupuju rinfuzno. Kako biste od njih napravili koloidne ovsene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pahuljice koje su izvrsne za čišćenje suve kože, trebalo bi da birate one bez ikakvih dodataka, odnosno bez šećera, cimeta i sličnih začina.

Dovoljno ih je samleti u blenderu i dobijeno brašno pomešati s vodom. Tajna delovanja zobi je u avenantramidima – sastojcima koji deluju antioksidativno i protivupalno.

Mogu zaštititi od oksidativnog stresa, najvećeg neprijatelja lepe kože, smanjiti crvenilo i ublažiti iritaciju.

Zob je odlična za suvu kožu i pomaže u održavanju zaštitne barijere. Takođe se smanjuju učinci ‘foto-starenja’, čime se koža pomlađuje.

Zato kozmetički stručnjaci savetuju da uvek pri ruci imate mlevene ovsene pahuljice. Dovoljna je kašičica ovog praha na dlan u koji ćete dodati nekoliko kapi vode. Razmažite ga u pastu, rasporedite po licu i ostavite da deluje neko vreme. Izbegavajte područje oko očiju. Isperite mlakom vodom i hidrirajte kožu kao i obično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.