Ova jela su TROVNJE U NAJAVI - Legendrni Gordon Remzi otkrio šta nikada NE NARUČUJE sa menija, a razlog je i više nego LOGIČAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 21:17

"Ova jela su TROVNJE U NAJAVI" - Legendrni Gordon Remzi otkrio šta nikada NE NARUČUJE sa menija, a razlog je i više nego LOGIČAN

Kada odemo u restoran i krenemo da listamo podugački meni, najčešće se osećamo preplavljeno izborom, pa čak i isfrustrirno, jer ne znamo šta da odaberemo, a da ne pogrešimo. Tako se nađemo u iskušenju da poručimo isto što i ostali, ali sprecijalitet dana nas mami. Ipak, legendarni pakleni kuvar Gordon remzi savetuje da nikada, ali baš nikada, ne treba naručivati jelo dana, a razlog je logičan - "pokušavaju samo da se otarase te hrane".

Legendarni kuvar Gordon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Remzi otkrio je nekoliko stvari koje nikada ne naručuje u restoranu, a razlog je vrlo jednostavan.

Kada se nađete u restoranu, možda se osećate preplavljeni izborom, te strahujete da li nećete pogrešiti i trebali da narčite isto što i vaše društvo ili ipak da rizikujete? Međutim, Remzi će vam olakšti budući odabir, jer ćete znati šta da izbegavate u širokom luku!

Poznati kuvar je otkrio da jedno jelo posebno izbegava kako bi bio siguran da je hrana koju jede sveža. Naveo je da nikada ne bi naručio jelo dana u restoranu, smatrajući da je to verovatno hrana koje restoran pokušava da se otarasi" ili nešto što je bilo na "specijalnom" meniju prethodnog dana.

- Pitajte šta je bio jzčerašnji sprecijalitet dana. Ako konobar zamuckuje, a siguno hoće, ili vas laže da nije bilo isto jelo kao danas ili strahuje d ga ne pitate šta je bilo dan pre, jer je najverovatnije da je cele nedelje upravo to što pokušvaju da vam uvale, specijalitet dana, rekao je pakleni kuvar.

Takođe je predložio da je jedan od najboljih načina da saznate šta je dobro kada posetite novi restoran je da jednostavno pitate konobara.

- Zavisi od restorana, ali konobari imaju tendenciju da probaju većinu jela na meniju i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar dodao i šta lokalno stanovništvo ima, objasnio je on, tvrdeći da mu je dato mnogo dobrih preporuka od konobara.

Osim što je podelio koje jelo izbegava u restoranu, Gordon Remzi je takođe dao savete o tome na koje "crvene zastave" treba obratiti pažnju kada naručujemo hranu.

Savetovao je da zbegavamo mesta koja se "hvale" svojom hranom i koriste fraze poput "najbolje na svetu", "poznato" ili čak "najbolje u zemlji".

Još jedna "crvena zastava" u restoranima, kako je naveo, jeste dugačak spisak specijaliteta na meniju. Savetovao je da se ne dovodimo u iskušenje kada vidimo mnogo specijalnih ponuda, tvrdeći da to obično nije ništa posebno.

- Specijalisti su tu da nestanu tokom večeri. Kada navedu 10 specijalnih ponuda, to nije posebno, primetio je u razgovoru za The Mail.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.