Ova dva znaka jasno otkrivaju da je dete povezano s roditeljima

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 07:46

Ova dva znaka jasno otkrivaju da je dete povezano s roditeljima

Svako dete je na određeni način povezano sa svojim roditeljima, ali postoje znakovi koji to naročito dobro pokazuju.

Kako objašnjavaju psiholozi za portal PureWow, određene stvari koje deca rade jasno ukazuju na to da su posebno vezani uz mamu ili tatu, a roditelji ih često ne primećuju ili ne povezuju s tim.

Jedan od prvih znakova koji jasno pokazuju da je dete vezano za roditelje jeste otvoreno pokazivanje svojih emocija. Naime, roditelji često znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da kažu kako su njihova deca kod kuće emotivna i pokazuju loše raspoloženje dok su u vrtiću ili školi uvek poslušna.

Iako roditeljima nije uvek lako da pomognu detetu da se nosi s velikim osećajima kao što su ljutnje, tuge ili frustracije, činjenica da se oseća dovoljno sigurnim da bude iskreno i ranjivo pred njima znak je snažne povezanosti.

Drugi znak podrazumeva traženje pomoći. Kako objašnjavaju psiholozi, deca koja se ne ustručavaju da traže pomoć od svojih roditelja, bez obzira na to o čemu se tačno radilo, tako pokazuju kako im zaista veruju, ali i poštuju njihovo mišljenje.

Deca koja skrivaju svoje probleme ili ih ne dele s roditeljima najčešće u njih nemaju dovoljno poverenja što nije dobra stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.