Otkrivamo vam kako da odaberete kvalitetno i dobro, a jeftino vino

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivamo vam kako da odaberete kvalitetno i dobro, a jeftino vino

Često se zbunimo.

Kada idete kod nekoga u goste nema lepšeg poklona od flaše vina. Ukoliko raspolažete skromnim budžetom postoje neki trikovi koji mogu da vam pomognu u kupovini dobre flaše vina po pristupačnoj ceni.

Izbegavajte područja koja su velika jer su ta vina s razlogom jeftina. Odlučite se za manje regije, takozvane pod-regije.

Mnogi teško odole velikim flašama vina jer za idstu cenu dobiju više pića, ali dobićete više vina koje je lošijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kvaliteta. Uvek se držite manjih flaša.

Vina koja su pakovana u tetra paku ili kartonskim kutijama u poslednje vreme su mnogo napredovala u kvalitetu. Biranje vina u tetra paku je odlična opcija kada ne želite da potrošite previše novca, a dolaz vam puno gostiju na slavlje.

To su obično vina koja nisu uspela da se prodaju pa ako želite da popijete kvalitetnu čašu vina rasprodaje zaobiđite.

Vino napravljeno od manje poznatih sorti grožđa uglavnom je povoljno, ali ne zbog lošeg kvaliteta, pa sledeći put kada vidite natpis arinto, loureira  i slično odvažite se i probajte ove manje poznate sorte!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.