Ostala bez kuće, sa troje dece i na dijalizi. Koleginica joj spasila život

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostala bez kuće, sa troje dece i na dijalizi. Koleginica joj spasila život

Džodi Harskamp nije bilo malo što je ostala bez kuće u požaru. Hitno joj bila potrebna i transplantacija bubrega. Prijatelji i komšije su joj pomagali, donosili stvari, a život joj je produžila - koleginica.

Džodi i Dženi su radile u "Alaska Airlinesu", kao stjuardesa i pilotkinja. Džodi je kasnije čula da je Dženi potreban bubreg i nije oklevala da stavi svoj život i karijeru na kocku.

Prijavila se na testiranje da bi videli da li je kompatibilan donor. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bila je savršen izbor.

"Dženi je uvek delovala energično i živahno. Nije mi bilo ni na kraj pameti da je teško bolesna. Kada sam čula da joj treba donor, želela sam da joj pomognem", ispričala je hrabra koleginica.

Dženi je nije u braku i ima troje dece. Kada je saznala da će joj koleginica dati svoj bubreg bila je van sebe od sreće.

"Uzela bih bubreg od bilo koga, ali dobiti ga od Džodi je neverovatno. Na samom početku, dok još nije znala da je kompatibilna, stalno mi je ponavljala "Imam tvoj bubreg, devojko". I kako se sve to na kraju odigralo, za mene je čudo", prisetila se Dženi čiji su problemi sa bubrezima počeli pre 15 godina.

Dodatne komplikacije su se pojavile prošle godine i morala je da ide na dijalizu svaki dan. Transplantacija je bila jedino rešenje.

"Toliko je inspirativno kada ste u mogućnosti da pomognete drugom živom biću. Nagrada koju sam dobila je veća od rizika", poručila je Džodi.

Dok se obe žene dobro oporavljaju, prijatelji i rodbina skupljaju novac kako bi pokrili troškove oporavka na gofundme.com jer zdravstveno osiguranje ne pokriva sve izdatke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.