Oslobodite se celulita zauvek

Izvor: S media, 02.Maj.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobodite se celulita zauvek

Neke žene misle da je celulit prirodni proces i da nema razloga da se bore, kad su unapred izgubile bitku. Međutim, celulit nije samo kozmetički problem: to je bolest kože i poremećaj metabolizma prouzrokovan nakupljanjem tečnosti i toksina u vezivnom tkivu koje okružuje masne ćelije, pa koža postaje neravna i neujednačena poput pomorandžine kore.

UZROCI CELULITA

Postoji mnogo razloga za stvaranje celulita: stres, loša prehrana, hormonalni poremećaji, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << loše navike i loša nega tela. Zato pomorandžinu koru gaje i one mršavice za koje biste se zaklele da nemaju ni traga celulita.

Hranom protiv celulita

Druga stvar koja izaziva nastanak pomorandžine kore je pogrešna ishrana. Odustanite od brze hrane, pržene hrane, čipsa, grickalica, gaziranih pića, kobasice, čokoladica i alkohola. Ako ne možete odoleti cigaretama, barem uzmite vitamine. Obogatite prehranu namirnicama koje sadrže vlakna: kupusom, mekinjama, pistaćima, ananasom, divljom rižom... Celulozna vlakna su kao sunđeri - oni vežu štetne tvari i uklanjaju ih iz tela.

So

Sprečite nagomilavanje vode u tkivu. Izbegavajte so i pijte dovoljno vode.

Pilule i vruće pantalonice

Vežbajte kao Severina Vučković

Anticelulit farmerke

Telo bez celulita za 30 dana

Proizvodi koji obećavaju da ćete se osloboditi celulita bez muke trebalo bi da posmatrate sa podozrenjem. Na toj listi su dijetalne pilule i specijalne vruće pantalonice. Efekat pilula može biti katastrofalan po zdravlje, dok uske pantalonice mogu imati suprotan efekat: mogu stvoriti edeme i zagušenja krvnih sudova.

KOZMETIČKE PROCEDURE

Imajte na umu da je celulit bolest koje se možete osloboditi samo kompleksnim pristupom. Jedan od njih je kozmetika.

Nemojte da podcenite anticelulitne kreme i postupke. Nauka napreduje, pa se svaki dan pojavljuju nove efektnije komponente koje utiču na problem celulita na ćelijskom nivou. Osim toga, na elastičnoj i dobro uhranjenoj koži celulit se manje vidi. Glavna stvar kod korišćenja kozmetike je upornost i istrajnost.

Kreme protiv celulita

Kozmetičari tvrde da anti-celulit kreme najbolje "rade" noću, jer se tada telo regeneriše. Ćelije aktivno absorbuju hranjive sastojke i koriste ih. Posle večernjeg ribanja pod tušem, istrljajte temeljno telo peškirom pa utrljajte anticelulitnu kremu i masirajte dok se u potpunosti ne upije. Pokreti prilikom masaže moraju da strogo slede linije cirkulacije krvi.

FIZIČKA AKTIVNOST

Ironično, fitnes može da podbaci u borbi protiv celulita. Zaista nije neophodno da se satima znojite u teretani. Radije češće izađite u šetnju u park. Svež vazduh i hodanje su pogubni za celulit.

Seks pomaže da se oslobodite celulita

Najbolje za kraj! Ako je verovati naučnicima, žene koje imaju redovni seks pokazuju znakove celulita znatno manje od onih koji imaju malo ili gotovo da nemaju seksualni život. Sve je povezano sa hormonima. Endorfin proizveden za vreme orgazma poboljšava raspoloženje, smanjuje apetit i poboljšava metabolizam. Kao rezultat, koža celog tela postaje glatka i elastična.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.