Oprobajte se u BOŽIĆNOM KVIZU! Otkrijte koliko znate o NAJRADOSNIJEM PRAZNIKU, te proširite svoja ZNANJA o PRAVOSLAVLJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 14:01

Oprobajte se u BOŽIĆNOM KVIZU! Otkrijte koliko znate o NAJRADOSNIJEM PRAZNIKU, te proširite svoja ZNANJA o PRAVOSLAVLJU!

U veselom duhu praznične sezone, spremili smo nešto posebno za vas – Božićni kviz koji će probuditi vaš duh praznične radosti i proveriti vaše znanje o božićnim tradicijama, običajima i simbolima.

U susret radosti i toplini božićne sezone, pozivamo vas na uzbudljiv božićni kviz kako bismo zajedno proverili koliko dobro poznajemo tradicije i značaj ovog dragocenog praznika.

Da li ste spremni testirati svoje znanje o Božiću i pridružiti nam se u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zabavnoj avanturi kroz pitanja koja sežu duboko u bogatu i raznoliku istoriju božićnih praznika? Uzmite učešće u našem kvizu i otkrijte koliko ste verskih i kulturnih detalja usvojili o ovoj posebnoj i ljubaznoj sezoni. Srećno!

1. Kako se zove prva osoba koja na Božićno jutro uđe u kuću i on po vjerovanju donosi sreću u kuću?

2. Šta slavimo 14.januara?    

3. Šta domaćica sprema na Božić ujutru?

4. Isus Hristos je Sin Božji, kojeg je rodila Devica Marija blagodaću Svetog Duha u gradu

5. Božić slavi 25.decembra po gregorijanskom kalendaru i 7. januara po kom kalendaru?

6. Na Badnji dan, rano izjutra, domaćin kuće odlazi po ________ koji do noći stoji pred kućom u dvorištu, a u stanovima i zgradama u predsoblju.

7. Šta se pojavilo iznad pećine kada se Isus Hristos rodio?

8. Tri poklona koje su mudraci sa Istoka donijeli Isusu bili su:

9. Tucindan je dan kada se priprema?

10. Ime badnjaka povezano je sa rečju ____________ budući da se na taj dan bdelo čekajući Isusovo rođenje

11. Naziv česnica potiče od reči čest, što znači_______________, jer se lomila na delove, prema broju ukućana?

 Rešenja

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.