Operite zavese s ova 3 sastojka i bićete mirni nekoliko godina

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 12:16

Operite zavese s ova 3 sastojka i bićete mirni nekoliko godina

Uskoro će prolećno pranje zavesa, pa evo jednog korisnog trika.

Zavese su jedan od najljepših i najvažnijih ukrasa koji većinu stanova i kuća čine toplim domom. Često daju završnu tačku uređenju enterijera, a u zavisnosti od materijala, boja i modela svakom prostoru daju dašak stila i elegancije.

Osim estetske, zavese imaju i praktičnu ulogu jer pružaju toplotnu izolaciju, zaštitu od sunca i neželjenih pogleda.

Većina se odlučuje za bele zavjese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje upotpunjuju draperijama u drugim bojama i uzorcima. S vremenom požute, zbog raznih faktira. Na njima se, kao i na svakoj drugoj tkanini, nakupljaju mirisi, prašina, ostaci smoga i masnoća, pa je korisno znati kako im vratiti prvobitni sjaj.

Zavese su osetljiva tkanina pa je važno znati da ih oprerete, a mi evo trika koji će nakon nanošenja izgledati kao da ste ih upravo kupili.

Potrebno je:

- 1 tableta aspirina

- 1 kesica praška za pecivo

- 1 merica tečnog deterdženta

Postupak:

Skinite zavese i stavite ih u mašinu, između slojeva stavite jednu tabletu aspirina. U pregradu za pranje sipajte kesicu praška za pecivo, a u pregradu za pretpranje sipajte dozu tečnog deterdženta. Uključite mašinu na program za zavese, a ako vaš model nema tu opciju, jednostavno je postavite na pranje na 30 stepeni i smanjite brzinu centrifuge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.