Opao broj venčanja: U opštinu samo mladenci i kumovi VIDEO

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 17:01

Opao broj venčanja: U opštinu samo mladenci i kumovi VIDEO

Jedni od mnogih koji su može se reći najviše osetili posledice epidemije koronavirusa su mladenci. Mnoga venčanja su otkazana, ali i ona koja su se održala bila su pod strogim merama zaštite.

"Broj venčanja se drastično smanjio zbog situacije u kojoj se nalazimo. Od 16. marta kada je proglašeno vanredno stanje, pa sve do kraja novembra održano je ukupno 19.170 venčanja. Za isti taj period prošle godine je održano 33.000 venčanja, one prethodne 34.000, znači definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se vidi tendencija pada sklopljenih brakova", otkriva Marina Dražić, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Prema njenim rečima, poštovane su instrukcije Vlade RS.

"Trenutno važi zabrana okupljanja za više od pet osoba što znali da na venčanju može biti matičar, mladenci i svedoci, odnosno kumovi.

Venčanja moraju da se održavaju, svima je to moguće u ovom periodu jedino što je tendencija da se više venčanja dešava u opštinama i lokalnim samoupravama nego što se to dešava u samim restoranima".

Inače, za sve koji žele da se venčaju važi pravilo - razdaljina na metar i po, nošenje maski, rukavice uz prisustvo samo mladenaca i kumova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.