Oni su kao ŽIVOTINJE, jadna deca: Mislili smo da znamo NAJICESTNIJU porodicu - VITAKETOVE, ali ima JOŠ GORE - Ne znaju da hodaju i pričaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2023, 17:03

"Oni su kao ŽIVOTINJE, jadna deca": Mislili smo da znamo NAJICESTNIJU porodicu - VITAKETOVE, ali ima JOŠ GORE - "Ne znaju da hodaju i pričaju!"

Dugo su se krili od policije, a mališane su zatvarali!

Četiri generacije okrutnog incestnog ponašanja prošle su praktično neprimećene pre nego što su vlasti konačno otkrile porodicu sa najvećim incestom na svetu 2012. godine.

Tada su u nehumanim uslovima na izolovanoj farmi blizu australijske divljine pronašli klan Kolt - pseudonim koji je sud dao radi zaštite identiteta žrtava - koji se sastojao od 40 dece, za koje se strahovalo da su učestvovala u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se*sualnim susretima sa najmanje jednim rođakom.

Njihovo porodično stablo nije ličilo ni na jedno drugo, s tim da je na početku Tim koji je bio otac dece svoje dece, pa čak i unuka. Njegova supruga Džun, koja je i sama bila plod brata i sestre, sa njim je imala sedmoro dece - Martu, Frenka, Polu, Čeri, Rondu, Beti i Čarlija.

Svi su živeli zajedno na staroj farmi četiri sata jugozapadno od Sidneja kada im je policija konačno ušla u trag. Policajka je navodno rekla kolegi: -"Nikada neću preboleti ono što sam tamo videla". Dvanaest mladih imalo je deformitete lica, teškoće u govoru i užasnu higijenu. Bili su nepismeni, teško neuhranjeni i spavali su pored kofa sa fekalijama i urinom. Svi osim jednog bili su plodovi incesta, kasnije su otkrili istražitelji.

Izveštaji iz tog vremena opisali da žive u bednim šupama, šatorima i kamp prikolicama bez vodovoda ili tekuće vode, sa oko 20 pasa. Mlađi članovi nisu znali da koriste toalet, četkicu za zube ili rolnu za toalet, a nije bilo tuševa. Mnoga deca nisu znala ni da hodaju i govorila su nerazumljivo. Oni koji su iz zatekli kažu da su bili prljavi, stidljivi, nisu mogli da uspostave kontakt očima, videlo se da su pretrpeli gljivične infekcije i razne bolesti koje su dovele do truljenja zuba.

Interesantno je da je policija sasvim slučajno saznala za ovu porodicu. Naime, deca su retko išla u školu, obično nekoliko dana kada bi ih posetio socijalni radnik. Međutim, jedan učenik iz njihove škole saznao je da je jedna od sestara njegove drugarice iz odeljenja trudna i da ne znaju ko je od braće otac deteta. To je pokrenulo lanac događaja koji su doveli do istrage.

Prvi koji su uhapšeni bili su brat i sestra Marta i Čarli, za koje se saznalo da su delili bračnu postelju i imali zajedničku decu. Sledeći su uhapšeni njihova braća i sestre Ronda i Frenk, i Betina deca Derek i Rejlen, i Frenkov sin Klif. U okviru istrage otkrivena je porodična farma u brdima Borova, gde su se nalazila deca između pet i 12 godina. Svi su zbrinuti. Policija je kasnije otkrila da su deca i odrasli redovno učestvovali u se*sualnim aktivnostima, što je rezultiralo genetski deformisanim potomstvom.

Tim i Džun redovno su premeštali klan između ruralne Zapadne i Južne Australije kako bi izbegli otkrivanje. Policija i socijalni radnici su ih otkrili juna 2001. Užasno otkriće je u to vreme opisano kao najgori slučaj incesta otkriven u Australiji i podstaklo je osnivanje Strike Force Hermoine - istrage o ozbiljnim optužbama za incest, seksualno zlostavljanje dece i zanemarivanje.

Prema lokalnim izveštajima: "Jedanaestoro dece u logoru su bili proizvod incestne veze njihovih majki sa bratom, ocem ili drugim bliskim muškim rođacima. Istraga je bila složena i uključivala je DNK testiranje. Međutim, bilo je potrebno šest godina do podizanja bilo kakve optužbe, prema detektivima. Bivši klan je sada rasprostranjen u četiri države, a mnogi odrasli osuđeni i zatvoreni za zločine, uključujući silovanje i krivokletstvo.

Tim je navodno silovao svoju ćerku Beti, koja ima 13 dece, a to je trajalo od njene 12. godine. Beti je osuđena po četiri tačke za krivokletstvo, jednu za laganje pod zakletvom i jednu za izopačenje pravda i osuđena na 14 meseci zatvora. Kasnije je dobila još 12 meseci, jer je pokušala da otme dva svoja sina od njihovih hranitelja i bila je sprečena da kontaktira sa 14 članova porodice. Ronda je dobila 14-mesečni nalog za lečenje koji je istekao u avgustu 2021.

Rejlin je osuđena na ICO od 16 meseci zbog lažnog svedočenja, dok je Derek dobio najviše tri godine i deset meseci za incest 2020. godine, a Čarli je oslobođen optužbi. Frenk Kolt je uhapšen zbog silovanja 2018. i proglašen krivim za se*sualni napad na svoju 17-godišnju nećakinju, koja mu je takođe bila sestra, 2020. On je iskoristio žrtvu, zaštićenu lažnim imenom Petra Kolt, na zadnjem sedištu njegovog automobila 2015. godine, izvestio je "Dejli mejl".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.