One su NAJČEŠĆI NEPRIJATELJ u našim USTIMA: Tako male i bolne, PROKLETE BILE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

One su NAJČEŠĆI NEPRIJATELJ u našim USTIMA: Tako male i bolne, PROKLETE BILE! (FOTO)

Sigurno izazivaju prezir i u vama.

Jedan od vrlo rasprostranjenih simptoma u ustima su  afte.

- Velika je raznolikost u njihovom načinu nastanka, kao i mestu gde se pojavljuju - objašnjavaju stomatolozi.

NAPUNITE SE ENERGIJOM: Ovo je PRVA stvar koju treba da uradite kad se probudite!

Mesto na kome aftozne lezije najčešće nastaju je na sluzokoži usne duplje i to sa unutrašnje strane usana i obraza u predelu gornje ili donje vilice. Isto tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu se naći na levom ili desnom rubu jezika kao i u predelu korena jezika. Afte imaju različite oblike, najčešće su to krateraste tvorevine sa beličastim središtem.

Veoma bole i to pri svakom pokretu sluzokože usne duplje.

Uzroci nastanka su veoma različiti, a nekim slučajevima uzrok i ne može da se otkrije. Najčešće nastaju usled pada imuniteta i jakih avitaminoza, to jest nedostatka vitamina.

Afte nastaju i na nervnoj bazi posle jakih stresova. Takođe nedovoljna higijena usta i zuba doprinosi većoj kiselosti u ustima i povećanoj mogućnosti nastanka afti.

A NISTE NI OBRAĆALE PAŽNJU: Evo šta stidne dlačice govore o vašem zdravlju!

Postoji još puno različitih uzroka. U savremenoj stomatološkoj praksi se afte uspešno neutrališu sa „albotilom“, sredstvom koje se veoma pažljivo u malim količinama nanosi na njih.

Na taj način se krater same afte „sprži“ i neutrališu se svi simptomi. Međutim, ovo je samo privremeno rešenje. Neophodno je ukloniti uzroke nastajanja aftoznih lezija da same afte ne bi ponovo vraćale.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UPOZORENJE: Žene počele dole da stavljaju nešto od čega će vam se zalediti krv u žilama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2017

Ne isprobavajte....Nismo svi za alternativnu medicinu. Iako zaista ima dobrih stvari, neke su krajnje čudne...Tako smo došli do "saveta stručnjaka" da u vaginu treba stavljati ozon, kako bismo se rešile gljivica i bakterija! Za vas koje ste sada u stanju šoka i pitate se da li ste dobro pročitale,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.