Omiljeni srpski prilog uz meso ceo život SPREMAMO POGREŠNO: Slavni kuvar otkrio je genijalan trik za NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE IKADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 19:23

Omiljeni srpski prilog uz meso ceo život SPREMAMO POGREŠNO: Slavni kuvar otkrio je genijalan trik za NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE IKADA

Preukusno!

Pire krompir je najčešći prilog uz meso na trpezama u Srbiji, i to ne bez razloga. Odlično "paše" uz gulaš, podvarak, punjene paprike, sarmu, ali i obišne šnicle, pohovanu piletinu, roštilj...

Priprema se jednostavno i brzo, na poznati kuvar Tejler Florens tvrdi da većina ljudi propušta jedan ključan korak u kome je tajna sočnog i savršeno kremastor pirea.

Naime, ovaj kuvar, inače zaposlen na čuvenoj televiziji Food Network, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pre svega kuvamo krompir u potpuno pogrešnoj tečnosti - vodi. Trebalo bi oprani i oljušteni krompir skuvati u neutralnoj pavlaci u kojoj smo prethodno rastopili maslac!

Evo i njegovog recepta:

U šerpu sa neutralnom pavlakom (oko 0,5 l) stavite oljušteni, oprani i iseckani krompir, te 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca. Po želji dodajte so ili druge začine po želji. Poklopite šerpu i ostavite da se lagano krčka oko 20 minuta. Procedite krompir, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao, i pomalo dodajte u činiju s krompirima. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smesu.

Florens garantuje da je ovo najbolji način kuvanja pirea jer tako zadržava sve ukuse - i samog krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.