Izvor: B92, 01.Avg.2019, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omiljeni doručak mnogih: Evo kako da spremite savršene sendvič prženice

Omiljeni doručak mnogih: Evo kako da spremite savršene sendvič prženice

Brzi doručak nikada ne izlazi iz mode. Prženice su jedno od omiljenih jela mnogih od nas koje spremamo za doručak, ali napravite ih na malo drugačiji način da razbijete monotoniju i učinite ih hrskavima.

Ako u smesu dodate malo cimeta i izmrvljenog kornfleksa i dobićete novi recept. Uz kajmak, kiselo mleko ili jogurt, prženice su doručak koji može da parira i onim u najluksuznijim restoranima. One se jednostavno pripremaju, rešavate se starog hleba, a ukusne su u svakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilici.

Moguće je da u pripremi ovog klasičnog jela ipak pravite neke greške, pa vam prženice budu previše masne ili suve, zagore ili budu gnjecave. Mnogima ovaj omiljeni doručak ima jednu tajnu koju koriste neki kuvari da bi njihove prženice bile ukusnije nego ikada. Nemojte preterivati u dodavanju mleka jajima, tako se jaja neće dobro ispržiti pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolje su one koje imaju suvu površinu i hrskave krajeve. Ako su vam kriške hleba previše tanke mogu da se raspadnu u toku utapanja u mešavinu jaja i mleka. Ukoliko su predebele, sredina kriški neće upiti smesu od jaja.

Nemojte samo na brzinu umočiti hleb pre prženja. Potrebno je da dobro upije jaja kako bi prženica bila mekana i sočna iznutra. Ako je temperatura prejaka, prženice će biti hrskave spolja, a unutra se neće dovoljno ispržiti. Ako ih pržite na niskoj temperaturi, hleb će se isušiti i nećete dobiti sočne prženice. Kada spustite prženicu u ulje koje nije dovoljno vrelo, smesa s jajima će se razliti i dobićete prženice ne baš lepog oblika. Kada je temperatura odgovarajuća, jaja će odmah požeti da se prže.

Recept za punjene prženice idealno je rešenje za one koji vole brz i topao doručak, a pritom su im dosadile klasične prženice od starog hleba. Iznenadićete se koliko ovi topli, prženi sendviči mogu da budu ukusni i meki, puni fila koji se topi u ustima. Jogurt je najidealniji napitak za poslužiti uz prženice koje se pripremaju kao doručak ili večera.

Za 4 sendviča potrebno vam je:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.