Oko joj ZATVORENEO, izgleda JEZIVO! Rijaliti zvezda HITNO HOSPITALIZOVANA: Ovo je najteži trenutak u mom životu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 17:04

Oko joj ZATVORENEO, izgleda JEZIVO! Rijaliti zvezda HITNO HOSPITALIZOVANA: "Ovo je najteži trenutak u mom životu!"

Reč je o infekciji koju izaziva glivica ili bakterija.

Britanska rijaliti zvezda Amber Dauding, izazvala je zabrinutost fanova nakon što je objavila fotografiju na kojoj se vidi da joj je oko maltene zatvoreno.

Miljenica rijaliti auditorijuma hitno je hospitalizovana nakon što je vid počeo da joj se muti i kada joj je oko nateklo.

U bolnici su dijagnostikovali celulitis oka - infekciju kapka ili kože oka.

- To je bilo najteži trenutak u mom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << životu. U svakom slučaju dijagnostikovali su mi celulitis oka i dali mi antibiotike da pijem. U obavezi sam i da se sutra javim u bolnicu na pregled, pa ćemo videti kako lekovi deluju. Glava me boli i pritisak mi je toliko loš da sam morala u bolnicu- rekla je Amber.

Šta je celulitis oka?

Celulitis oka je infekcija kože kapaka i/ili očne orbite, najčešće izazvana infekcijom bakterijama ili gljivicama. Može se javiti u dva oblika kao: preseptalni celulitis (periorbitalni celulitis), ili kao infekcija kapka i okolne kože ispred orbitalnog septuma i orbitalni celulitis (postseptalni celulitis) kao infekcija tkiva orbite iza orbitalnog septuma.

I jedan i drugi celulitis mogu biti uzrokovani spoljašnjim žarištem infekcije (npr. iz rane na koži lica), infekcijom koja se širi iz nosnih sinusa ili zuba ili metastatskim širenjem infekcije iz nekog drugog udaljenijeg žarišta u telu.

Simptomi su bol u kapku, promena boje i edem kože kapka; a kod orbitalnog celulitisa temperatura, malaksalost, egzoftalmus, poremećena pokretljivost oka i poremećaj vida.

Dijagnoza se zasniva na anamnezi, kliničkom pregledu, laboratorijskim analizama i neurološkim slikovnim dijagnostičkim metodama.[1]

Leči se antibioticima, i ponekad hirurškom drenažom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.