Odmor koji će vam produžiti život

Izvor: B92, 25.Mar.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmor koji će vam produžiti život

Nema dileme da je odmor najbolja stvar za vaše zdravlje. Još jedna u milion studija potvrđuje da dobar odmor pospešuje kardio-vaskularni sistem, mentalno zdravlje i kvalitet sna.

Prednostima nije kraj. Naime, kvalitetan odmor produžava život. Naravno all inclusive varijante sa dosta teške hrane i alkohola, ma koliko mi svi to voleli, nisu baš najbolji izbor za naše zdravlje. U razgovoru sa ekspertima dobili smo savet koje su najbolje opcije za dobar odmor, od kojeg imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << benefite.

Poseta joga centru

Ovakav vid odmora će opustiti vaše telo i um. Sveukupno gledano ovaj vid odmora će povećati felksibilnost, snagu, stabilnosti i san. Meditacija ima tendenciju smanjenja krvnog pritiska i stresa. Joga omogućava da se telo narodski rečeno “prokrvi“, smanji nivo holeserola u krvi, a pri tom će pomoći u smanjenju telesne težine.

Poseta novim nepoznatim kulturama

Putovanja su sjajna stvar za mozak. Kada je vaš mozak stimulisan nečim novim i kompleksnim, moždane ćelije su aktivnije. Na ovaj način se smanjuje potencijalna mogućnost oboljenja od demencije i Alchajmerove bolesti.

Pored neizbežnog leškarenja i uživanja, novo okruženje i kultura će vas više nego dovoljno zaintrigirati da saznate više.

Vožnja bicikla

S obzirom da je vožnja bicikla jedna vrsta vežbe, ovaj vid odmora može biti itekako zabavan. Zdravstvene dobiti su neograničene.

More

Niko ne želi da praktikuje dijetu na odmoru, ali ako odlučite da odmor provedete na Mediteranskom moru naći ćete gomilu hrane koje dobra za vaše srce i telo. Mediteranski način ishrane smanjuje verovatnoću srčanih oboljenja i raka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.