Očistite kuhinju uz pomoć nečega ŠTO STE DO SADA BACALI: Prirodno sredstvo koje uništava kamenac

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 12:12

Očistite kuhinju uz pomoć nečega ŠTO STE DO SADA BACALI: Prirodno sredstvo koje uništava kamenac

U korama citrusnog voća nalazi se pravo blago koje čini čuda u kuhinji

Istraživanja kažu da žene provode i do 140 sati u čišćenju kuće mesečno! Rezultati ispitivanja pokazali su i da se polovina tih žena bolje oseća u čistoj kuhinji. Kako je kuhinja mesto gde se priprema hrana i koje zato treba da bude najčistije, često koristimo agresivna hemijska sredstava ne misleći na posledice po svoje zdravlje.

Uporne mrlje od kamenca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << možda je najlakše očistiti jakim hemikalijama, ali nije i najbezbednije. Na sreću, postoji bolji i bezbedniji način da svojoj kuhinji vratite stari sjaj. Uz pomoć namirnica koje svi imamo napravite prirodno sredstvo!

Prirodna sredstva, za razliku od hemijskih, imaju nekoliko prednosti: sastojke je lako nabaviti, nisu skupi, ne sadrže aditive, manja je verovatnoća za alergijske reakcije, nemaju štetan uticaj na okolinu, a nakon njih kuća miriše mnogo svežije.

Poznato je da sirće može poslužiti kao konzervans, dodatak jelima i začin. A da li ste znali da uz pomoć ove kisele tečnosti i još jednog sastojka možete očistiti metalne delove šporeta, tuš kabinu, glavu tuša i veš mašinu? Jedna korisnica tiktoka upravo nam otkriva najbolju kombinaciju za čišćenje kamenca!

Dakle, potrebno vam je alkoholno sirće i, verovali ili ne, ostatak od smutija - kore od citrusa.

♬ original sound - Nataša

Uzmite kore od bilo kog citrusnog voća, stavite ih u teglu, a potom ih prelijte alkoholnim sirćem. Smesu ostavite da odstoji najmanje dve nedelje, a potom sve dobro procedite i spipajte u bočicu sa pumpicom i volà!

Vaše prirodno sredstvo će odlično očistiti kamenac, a neće škoditi ni vama ni vašoj deci. Prijatnog je mirisa i osvežiće celu kuću, a kuhinja će blistati!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.