OVO SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA: Voće koje može da ukloni rđu sa metalnih površina za tren!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 20:12

OVO SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA: Voće koje može da ukloni rđu sa metalnih površina za tren!

Svi su se oduševili

Svim domaćicama je poznato koliko metalne površine, tačnije sudovi, a posebno noževi posle određenog vremena na sebi dobiju rđu.

Na svu sreću, moguće je vratiti ih u pređašnje stanje i to uz pomoć vrlo jednostavnog trika za koji vam je potreban samo jedan limun.

Najbolje od svega je što nećete morati da potrošite puno novca, a rezultati neće izostati.

Domaćica Liz podelila ovaj trik sa pratiocima na društvenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mreži Instagram i potpuno oduševila sve. Takođe je i dodala da, osim što skida rđu, limunska kiselina deluje deluje antibakterijski, antiseptički, ali i kao izbeljivač.

Postupak je vrlo jednostavan, samo provucite nekoliko puta nož kroz limun.

Osim na ovaj način, rđu je moguće ukloniti i sodom bikarbonom, tako što ćete posuti zarđali predmet i nakon toga strugati pokvašenom žicom za sudove.

Još jedan, kako mnogi tvrde efikasan način, je da nož umočite u jabukovo sirće i sačekate nekoliko sati. Nakon toga samo prebrišite nož, a rđa bi trebalo da spadne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.