OVO SIGURNO RADIŠ I TI - Frizer objasnio zašto NIKAKO NE SMEŠ masirati teme dok pereš kosu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 20:36

OVO SIGURNO RADIŠ I TI - Frizer objasnio zašto NIKAKO NE SMEŠ masirati teme dok pereš kosu!

Masiranje temena može da ima katastrofalne posledice.

Slavni frizer iz Njujorka, Bred Mondo, otkrio je najveću grešku kod pranja kose koju pravi većina ljudi, a to je masiranje temena.

Iako je reč o veoma opuštajućoj radnji koju svi vole, masaža mokre kose nije dobra, jer može da dovede do slabljenja i opadanja vlasi, piše “Miror”.

- Kosa se prilikom pranja lako zamrsi. Znam da je masiranje temena dobar osećaj, ali tim pokretima kosu samo još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više mrsite i oštećujete. Kada grubo masirate kožu glave, može da dođe do opadanja - rekao je.

I, kako treba da pravilno peremo kosu?

Mag sa društvenih mreža kaže da stavimo šampon i nežno utrljavamo u kosu i teme. Prema njemu količina šampona za pranje kose treba da bude veličine dva novčića. Jedan deo ide nazad, a drugi napred.

Dodaje i da kosu treba da peremo mlakom, a ne hladnom vodom. Sada, ako se pitate ko je pere hladnom, pa dosta žena u svetu, jer se proširio mit da hladna voda čini kosu glatkom i blistavom.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.