OVO NIKO NIJE SMEO DA VIDI! Kralja Čarlsa sakrili iza paravana, a evo šta to znači u činu krunisanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 15:06

OVO NIKO NIJE SMEO DA VIDI! Kralja Čarlsa sakrili iza paravana, a evo šta to znači u činu krunisanja

Ovo se u engleskog crkvi smatra najsvetlijim činom!

Juče je održano je krunisanje kralja Čarlsa III, a strani mediji dugo su pisali kako će najsvečaniji trenutak biti po prvi put prikazan na televiziji.

Pre nego što su mu na glavu stavili krunu, kralja Čarlsa i nadbiskupa Kanterburija su u jednom trenutku vojnici sakrili iza četiri pregrade kako niko od prisutnih, kao i niko preko televizije ne bi video čin pomazanja kralja.

Svetim uljem pomazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je grudi, ruke i glavu kralja Čarlsa, a čak ni kraljica Kamila nije videla taj trenutak. On se u engleskoj crkvi smatra najsvetijim i nikada nije viđen niti mu je iko svedočio osim monarha i nadbiskupa koji bi ga pomazao.

Čarlsa su pre pomazanja skinuli u košulju i raskopčali je, a nakon pomazanja obukao je zlatnu kraljevsku odoru.

Inače, ulje kojim je kralj Čarls pomazan osveštano je na ceremoniji u crkvi Svetoga groba u Jerusalimu.

Kada je Elizabeta II pomazana za britansku kraljicu, iznad njene glave je stajao baldahin od zlatnog platna, a televizije koje su prenosile krunisanje na nekoliko sekundi su zamračile sliku.

Ove godine nije prekinut prenos, nego se kamera fokusirala na zbor koji je pevao "Bože, čuvaj kralja".

Inače, desetine hiljada ljudi pozdravljali su Čarlsa i Kamilu u povorci, a u opatiji su ih dočekali svetski čelnici, premijeri zemalja, predstavnici stranih monarhija i članovi kraljevske porodice.

Dogodio se i dirljiv trenutak između kralja i princa Vilijama dok je stariji sin odavao počast ocu i pritom prekršio tradiciju. Naime, celo vreme se činilo da Vilijam izbegava kontakt očima s kraljem, da bi zatim poljubio Čarlsa u obraz, nakon čega mu je on rekao i nekoliko reči.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.