OVO JE NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU - smanjuje rizik od SRČANIH BOLESTI: Samo jedna ŠAKA na dan je dovoljna

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2020, 23:20

OVO JE NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU - smanjuje rizik od SRČANIH BOLESTI: Samo jedna ŠAKA na dan je dovoljna

Evo koliko je zdravo!

Aronija je listopadni grm poreklom iz Severne Amerike. Njeni starosedeoci, Indijanci, bili su dobro upoznati sa njenim lekovitim dejstvima. Aronija u sebi krije mnoge hranjive vitamine i antioksidanse, poput vitamina C.

Iako je tek poslednjih godina stekla popularnost u modernom društvu, njena lekovitost trenutno se proučava u laboratorijama širom sveta. Njene bobice poznate su po tome što poboljšavaju cirkulaciju krvi, jačaju krvne sudove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i smanjuju rizik od srčanih bolesti.

Aronija sprečava i pojavu dijabetesa i drugih kardiovaskularnih bolesti.

U plodovima ove biljke nalazi se velika količina fenola, koji dezinfikuju krvotok i telo, a utiče i na brže zarastanje rana.

Konzumacijom aronije uspešno se održava normalan krvni pritisak. Sprečava grčeve u krvnim sudovima i drži krvni pritisak uvek "pod kontrolom".

Ljudima sa povišenim krvnim pritiskom, preporučuje se sok ili čaj, koji nakon nekoliko dana konzumiranja, pomaže u njegovom regulisanju. Delotvorno utiča na ubijanje ćelija karcinoma i njena primena u ishrani obolelih od karcinoma sve je češća.

Iako mnogi smatraju da je šargarepa najveći izvor karotena, aronija u sebi sadrži mnogo više ovih biljnih pigmenata koji pozitivno utičnu na zdravlje očiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.