OVIH SEDAM FIZIČKIH SIMPTOMA može da ukaže na to da ste u DEPRESIJI: Njihovo rano prepoznavanje može pomoći!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 19:18

OVIH SEDAM FIZIČKIH SIMPTOMA može da ukaže na to da ste u DEPRESIJI: "Njihovo rano prepoznavanje može pomoći!"

Obratite se lekaru, ako primetite ove tegobe!

Simptomi depresije mogu da budu složeni i uveliko se razlikuju od čoveka do čoveka. Osoba koja boluje od depresije može da se oseća tužno, beznadežno i da izgubi zanimanje za stvari u kojima je pre uživala, prenosi NHS.

Osim određenih psiholoških simptoma koje većina ljudi prvenstveno povezuje s depresijom, postoje i oni fizički koje mnogi ignorišu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Kako objašnjavaju stručnjaci, upravo su fizički simptomi često jedni od prvih znakova depresije kod čoveka. Ti znakovi upozorenja dodatno otežavaju svakodnevni život obolele osobe, a njihovo razumevanje može pomoći u pravovremenom prepoznavanju ovog teškog stanja.

Ti simptomi podrazumevaju:

- Umor

- promene u apetitu

- nedostatak energije

- probleme sa spavanjem

- neobjašnjive bolove u telu

- smanjeni libido

- promene u menstrualnom ciklusu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.