OVIH PET KORAKA će tvoje lice UČINITI sjajnim i ZAŠTITI ga od UV zraka! PRIPREMI KOŽU za nadolazeće vrele dane

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 08:31

OVIH PET KORAKA će tvoje lice UČINITI sjajnim i ZAŠTITI ga od UV zraka! PRIPREMI KOŽU za nadolazeće vrele dane

Bez obzira na pravilnu svakodnevnu njegu, poseta kozmetičkom salonu je važan deo nege.

Sa dolaskom toplijih dana, poželjno je prilagoditi negu i pripremiti kožu lica i tela za drugačije uslove u odnosu na zimske mesece.

Kako se oslobađamo tople odeće, takođe je potrebno omogućiti koži da pravilno diše i funkcioniše.

Čišćenje kože

Kožu treba čistiti svakodnevno, ujutro i uveče, blagim sredstvima koja ne narušavaju prirodni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pH.

Piling kože

To je postupak uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože.

Naša koža svakodnevno proizvodi više od 300 milijardi ćelija, a isto toliko ili čak više se svakodnevno odumire. Međutim, to ne znači da treba raditi piling svakodnevno.

Zavisno o tipu i stanju kože, dovoljno je jednom nedeljno uraditi blagi piling. Treba biti oprezan sa pilingom jer preterano može dovesti do isušivanja i preosetljivosti kože.

U kozmetičkom salonu, vaša kozmetičarka će prilikom svakog tretmana čišćenja lica obaviti piling prilagođen vašoj koži. To može biti mehanički, enzimatski ili hemijski piling.

Jači hemijski piling je veoma koristan, ali se preporučuje u jesenjim i zimskim periodima i treba ga izvoditi od strane stručne osobe.

Toniranje kože

Nemojte preskakati ovaj korak u svakodnevnoj nezi. Tonik je važan za uklanjanje ostataka sredstva za čišćenje lica, uravnotežuje pH kože, sužava proširene pore i osvežava kožu.

Hidratacija

Tokom letnjih meseci, koža lako može postati dehidrirana, bilo zbog izlaganja suncu ili boravka u klimatizovanim prostorima. Možda krema koju ste koristili tokom zimskih meseci neće biti odgovarajuća, pa je zamenite lakšom formulom i obavezno dodajte serum za dodatnu hidrataciju.

Dobar izbor je hijaluronski serum.

Zaštita

Bez sunca nema života, ali sunce je istovremeno i najveći krivac za starenje kože, hiperpigmentaciju, oštećenje kože i maligne promene na koži. Kreme sa visokim zaštitnim faktorom su obavezne tokom letnjih meseci, a poželjne tokom cele godine.

Nanose se ujutro i po potrebi nekoliko puta tokom dana.

Čišćenje lica u kozmetičkom salonu

Bez obzira na pravilnu svakodnevnu negu, poseta kozmetičkom salonu je takođe važan deo nege i pripreme kože za leto. Kozmetičarka će odrediti tip i stanje vaše kože, preporučiti odgovarajuće proizvode za negu i zaštitu kože kod kuće, kao i izabrati najbolji tretman za vašu kožu u salonu.

Da li svima treba dubinsko čišćenje kože i poseta kozmetičaru? Ne, možda ste jedna od srećnica koje imaju savršenu kožu i ne zahtevaju redovne posete kozmetičkom salonu. Međutim, poseta salonu ima mnoge benefite.

Ako se borite sa aknama, masnom kožom, začepljenim porama, hiperpigmentacijama ili suvom kožom, dehidriranom kožom, možda niste ni svesni početka rozacee ili dermatitisa, ili želite više i bolje za vašu kožu, usporiti proces starenja, imati čistu, sjajnu i negovanu kožu, zakazivanje posete kozmetičkom salonu je dobar izbor.

Kako izgleda tretman čišćenja lica u salonu?

Najpre se obavljaju konsultacije. U razgovoru sa kozmetičarkom ćete opisati svoju svakodnevnu negu lica, proizvode koje koristite, navesti zdravstveno stanje radi mogućih kontraindikacija prilikom samog tretmana, nepravilnosti koje vam smetaju na licu i vaše želje, odnosno šta biste želeli poboljšati.

Nakon razgovora, kozmetičarka će odrediti tip i stanje kože i predložiti odgovarajući tretman. Ako je to tretman čišćenja lica, sledi površinsko čišćenje odgovarajućim mlekom, penom ili gelom, piling i omekšavanje kože vodenom parom ili specijalnom maskom za omekšavanje kože.

Nakon toga sledi mehaničko čišćenje lica. Vodenom parom se omekšava koža i čini je podložnom za lakše uklanjanje sebuma iz začepljenih pora.

Takođe se uklanjaju i milije, koje su zapravo zarobljeni keratin u slojevima kože. Nakon detaljnog čišćenja sledi dezinfekcija kože i nanošenje aktivnih seruma.

Masaža lica je najlepši deo svakog tretmana lica, jer osim što je izuzetno prijatna, poboljšava cirkulaciju, smanjuje stres, podstiče limfnu drenažu, smanjuje oticanje i nadutost kože, sprečava pojavu bora i osvežava kožu.

Nakon prijatne masaže lica, vrata i dekoltea, sledi nanošenje odgovarajuće maske koja može biti u obliku kreme, peel-off maske ili sheet maske - ove su veoma popularne jer su natopljene velikom količinom aktivnih sastojaka koji lako prodru u kožu.

Maska predstavlja vrhunac svakog tretmana, umiruje kožu, sužava pore, zateže je i daje joj sjajan i svež izgled. Nakon što maska deluje oko 20 minuta na koži, lice se tonira, nanosi odgovarajući serum, hidratantna krema i krema sa zaštitnim faktorom.

Tretman lica može se dopuniti dodatnim uslugama poput ultrazvuka, LED terapije ili terapije svetlom, koja se koristi u zavisnosti od spektra - crvena svetlost stimuliše proizvodnju kolagena, plava svetlost uništava bakterije koje su odgovorne za pojavu akni, žuta svetlost se koristi kod rozacee.

Terapija kiseonikom može biti samostalni tretman, ali isto tako može biti dodatak kozmetičkom tretmanu čišćenja lica, jer poboljšava cirkulaciju, prodiranje vitamina, minerala i hranljivih materija u kožu i daje joj svež izgled.

Nega kože nakon tretmana

Nakon tretmana lica u kozmetičkom salonu, kozmetičarka će vam pružiti savete i preporučiti proizvode za kućnu negu kako biste što duže zadržali lep i negovan izgled kože.

Možda su profesionalni proizvodi koje možete kupiti u kozmetičkom salonu malo skuplji, ali često su kvalitetniji i prilagođeni specifičnim stanjima i nezi kože.

Na kraju, izaberite salon u koji imate poverenja i kozmetičara koji zna šta je najbolje za vašu kožu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.