OVE NAMIRNICE DECA NE SMEJU KONZUMIRATI - Internet je prepun reklama za ove proizvode, a opasni su po decu i mlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2024, 19:38

OVE NAMIRNICE DECA NE SMEJU KONZUMIRATI - Internet je prepun reklama za ove proizvode, a opasni su po decu i mlade

Kako društvene mreže utiču na ishranu dece
Sprovedena studija Unverziteta u Beču želela je da roditeljima skrene pažnju na uticaj društvenih mreža i socijalnih platformi na ishranu njihove dece. Dokazali su da socijalni mediji poput Jutjuba ili Tiktoka utiču na kreiranje navika u ishrani usled ogromnog broja reklama mnogobrojnih influensera, koji putem svog angažovanja pokušavaju da prodaju što veći broj proizvoda.
Ovo su najčešće proizvodi koji se ne bi svrstali u kategoriju "zdravih" proizvoda i zbog visokog sadržaja šećera mogu prouzrokovati mnogobrojne bolesti kod dece koja ih konzumiraju. Pored nezdrave hrane, javlja se i zabrinutost zbog ostalih reklama koje se prezentuju mladima, a koje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.