OVAKO SE PRIPREMA KRALJ MEĐU POVRĆEM! Hrskavi brokoli iz rerne RIZNICA JE VITAMINA i moćan antioksidans (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2023, 10:09

OVAKO SE PRIPREMA KRALJ MEĐU POVRĆEM! Hrskavi brokoli iz rerne RIZNICA JE VITAMINA i moćan antioksidans (RECEPT)

Povrće je moćan izvor vitamina i minerala koji pomažu da sačuvate mladalački izgled i dobro zdravlje i u poznim godinama, a ovako se priprema kralj među njima.

Potrebno je

Priprema:

Iskidati brokoli na cvetove, oprati i ostaviti u hladnoj vodi pa iscediti. Jaja umutiti, dodati kiselu pavlaku, kiselo mleko i malo rendanog kačkavalja.

U to provući svaki cvetić pa ređati u pleh. Ostatkom preliti brokoli.

Odozgo staviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rendani kačkavalj.

 Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da zarumeni.

Jedna porcija brokolija ima samo 25 kalorija, manje od 5 grama ugljenih hidrata, nula masti i obilje vitamina. U njenu ima vitamina K, važnog za zgrušavanje krvi i zdrave kosti. Brokoli sadrži i vitamine B grupe, posebno B3, B5 i folnu kiselinu. Ima dosta kalijuma, koji reguliše visok krvni pritisak,sadrži fosfor, gvožđe i hrom. Smatra se da zbog svih ovih svojstava sprečava zapaljenske procese u organizmu.

Sadrži antioksidante koji štite kožu od posledica UV zračenja. Lutein i zeaksantin u brokoliju štite oči i smanjuju rizik od najčešćih problema sa očima – katarakte i makularne degeneracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.