OVA ČETIRI FAKTORA su ključna za produženje roka - Pravilno rukovanje i čuvanje pilećeg mesa u frižideru

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 21:07

OVA ČETIRI FAKTORA su ključna za produženje roka - Pravilno rukovanje i čuvanje pilećeg mesa u frižideru

Ova vrsta hrane je popularan izvor proteina i sastojak mnogih jela.

Važno je pravilno rukovati pilećim mesom kako biste izbegli potencijalne probleme sa zdravljem. Jedno od ključnih pitanja koje se postavlja je koliko dugo pileće meso može trajati u frižideru pre nego što postane nebezbedno za konzumaciju.

U ovom članku ćemo istražiti faktore koji utiču na rok trajanja pilećeg mesa u frižideru, kao i kako ga pravilno čuvati.

Rok trajanja sveže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << piletine u frižideru zavisi od nekoliko faktora, uključujući temperaturu frižidera, način pakovanja, starost piletine i opšte higijenske prakse. Prema preporukama Američke uprave za hranu i lekove (FDA), sveže pileće meso može se čuvati u frižideru na temperaturi od 4°C ili niže.

Uobičajeno je da sveže pileće meso traje između 1 do 2 dana u frižideru, ali to može varirati u zavisnosti od gore navedenih faktora.

Takođe je važno naglasiti da vizuelni i mirisni pregled pilećeg mesa takođe može biti koristan u određivanju njegove svežine. Ako primećujete bilo kakve promene boje, teksture ili neobičan miris, najbolje je da se uzdržite od konzumiranja takvog mesa.

Pravilno rukovanje i čuvanje pilećeg mesa u frižideru ključni su za očuvanje njegove svežine i sigurnosti za konzumaciju. Preporučuje se čuvanje sveže piletine u frižideru na temperaturi od 4°C ili niže, a rok trajanja može varirati od 1 do 2 dana, u zavisnosti od faktora kao što su temperatura frižidera, način pakovanja i starost mesa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.