OTUPLJUJU EMOCIJE: Lekovi narušavaju mehanizam po kojem se zaljubljujemo i ostajemo u vezi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2020, 19:16

"OTUPLJUJU" EMOCIJE: Lekovi narušavaju mehanizam po kojem se zaljubljujemo i ostajemo u vezi

Otkrivamo!

Autorka brojnih knjiga na ovu temu navodi da antidepresivi "otupljuju" naše ljubavne sposobnosti, odnosno "ruše" mehanizam po kojem se zaljubljujemo i ostajemo u vezi.

- Upotreba lekova za ublažavanje simptoma depresije odražava se na normalno seksualno funkcionisanje, ali ima značajan uticaj i na emocije - tvrdi Helen Fišer, antropolog i istraživač moderne teorije ljubavi sa Univerziteta Rutger i dodaje:

- Većina je bespogovorno spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se odrekne seksa da bi se, uz pomoć lekova, izborila sa depresijom, a statistika pokazuje da većina onih koja je na terapiji ima seksualnu disfunkciju. I o tome, manje-više, ne razmišljaju kao o teretu većem od same bolesti. Međutim,  mnogi se zbog lečenja depresije, ipak, ne bi lišili ljubavi. Jednostavno, ne žele da plate toliko visoku cenu - rekla je Fišerova.

Istraživanja pokazuju da antidepresivi menjaju bazične hemijske procese u organizmu, pa tako onemogućavaju da se stvori i rasplamsa "vatra" između dvoje ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.