OTMICA, ZLOSTAVLJANJE i MORE SUZA - Poznata pevačica preživela je PRAVI PAKAO, a ovu TORTURU je prošla

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 21:45

OTMICA, ZLOSTAVLJANJE i MORE SUZA - Poznata pevačica preživela je PRAVI PAKAO, a ovu TORTURU je prošla

Dafi danas proslavlja svoj poseban dan, privatno i bez medijske pompe, onako kako joj najviše odgovara posle svega što je pretrpela.

Velška pevačica Dafi, koja danas proslavlja 39. rođendan, dostigla je neslućeni uspeh svojim debitantskim albumom Rockferry 2008. godine, ali je u narednim godinama nestala iz javnosti.

Njen album pokazao se kao pravo remek-delo, postigavši platinasti tiraž sedam puta i dominirajući top-listama širom sveta. Ovojila je tri prestižne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Brit nagrade i Gremi za svoj revolucionarni doprinos muzici.

Međutim, iza kamera i daleko od javnosti glumica je doživela pravi horor.

Rođena je kao Ejmi En Dafi u Bangoru, u Velsu, gde je odrastala uz oca Džona, majku Džojs, sestru bliznakinju Kejt i stariju sestru Keli En.

Njeni roditelji su se razveli kada je imala 10 godina i preselila se s majkom i sestrama u Leterstoun, mesto u blizini Fišgarda.

U septembru 1998, kada je Dafi imala 14 godina, kratko je boravila u sigurnoj kući nakon što su nadležni otkrili plan bivše supruge njenog očuha da ga – ubije.

Izvesna Don Votson je platila 3.000 funti plaćenom ubici da likvidira njenog bivšeg muža Filipa Smita, koji je u tom trenutku bio u braku s Dafinom majkom. Votsonova je potom osuđena na tri i po godine kazne zatvora.

-Bila sam tako prestravljena. Osećala sam se bolesno – ispričala je kasnije Dafi za NME.

Život u sigurnoj kući je za nju bio strašno iskustvo – osećala se, kaže, klaustrofobično i izolovano, pa je sa 15 godina pobegla kod oca.

– Bilo je to nešto užasno – priznala je pevačica, ne želeći da se seća tog teškog perioda, a majka i sestre bile su toliko ljute na nju da nisu komunicirale s Dafi godinu dana.

Usledile su burne godine u pubertetu – buntovništvo, opijanje i krađa čamca u Velsu.

Kada je imala 19 godina, zakoračila je u svet muzike, nako što je upisala muzičku produkciju, potom je objavila album Aimée Duffy (EP), a 2007. i 2008. doživela je veliki proboj na svetskoj sceni s albumom Rockferry.

I danas se često na radiju može čuti njen megahit Mercy.

Nastavila je da niže uspehe i s albumom Endlessly (2010), a potom – misteriozno nestala.

Kako je 2020. ispričala u velikoj ispovesti, za to vreme je iskusila nezamislivo zlostavljanje.

A post shared by Duffy (@duffy)

 Mnogi od vas pitali su se šta se dogodilo sa mnom, gde sam nestala i zašto. Istina je, i verujte mi da sam sad okej i bezbedna, ali bila sam silovana, drogirana i držana u zatočeništvu nekoliko dana – ispričala je Dafi na Instagramu.

Pevačica je istakla da je srećom preživela i da je provela "hiljade i hiljade dana" želeći da u srcu opet oseti sunčevu svetlost.

– Pitate se zašto sam izabrala da ne iskoristim svoj glas da izrazim bol? Nisam želela da pokažem svetu tugu u svojim očima. Pitala sam se kako mogu da pevam iz srca ako je ono slomljeno. I polako je prestajalo da bude slomljeno – napisala je pevačica.

 Nesumnjivo, preživela sam. Ne postoji lak način da se prenese težina ovog iskustva – istakla je ona tada.

Dafi je doživela još jednu strašnu situaciju, kada je za dlaku izbegla požar koji je izbio u njenom stanu u Kensingtonu. Izašla je iz vatrene povređena.

Još na početku karijere Dafi je bila u vezi s Markom Durstonom, a par je zajedno proveo pet godina. Vreme su provodili u živopisnom Abersoču i živeli idilično, ali se veza ugasila.

U to vreme, ona je već bila velika zvezda i, pored bolnog raskida, suočila se s velikim pritiskom slave i počela da razmišlja o povlačenju iz muzike kako bi mogla da živi normalno.

Kasnije je pronašla ljubav u naručju ragbiste Majka Filipsa, s kojim je bila od 2009. do 2011, a nakon raskida je uspevala da sakrije svoj ljubavni život od očiju javnosti.

U međuvremenu se okušala i kao glumica, i to s velikim uspehom, najpre u filmu Patagonia, a zatim i u ostvarenju Legend.

Poslednju pesmu objavila je 2020. godine, a u pitanju je hit River in the Sky.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.