OTKUCAJI SRCA SU BILI NA 200, a ruke ledene, odmah su me hospitalizovali! Ove javne ličnosti su PROŠLE GOLGOTU ZBOG BOLESTI! Voditeljka zbog leka za mršavljenje, pevačica zbog srčanog udara...

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 07:38

"OTKUCAJI SRCA SU BILI NA 200, a ruke ledene, odmah su me hospitalizovali!" Ove javne ličnosti su PROŠLE GOLGOTU ZBOG BOLESTI! Voditeljka zbog leka za mršavljenje, pevačica zbog srčanog udara...

Neke su jedva sačuvale živu glavu

Poznate ličnosti svojim svakodnevnim navikama i turbulentnim životom prošle su kroz brojne bolesti koje im nimalo nisu bile prijatno iskustvo.

Pevačica Ivana Peters je pre nekoliko godina je doživela srčani udar.

- Nisam toliko hrabra koliko se čini, samo sam prošla nešto što je ostalo iza mene i zbog toga se osećam jačom. Ali nisam toliko hrabra da idem u liniji s preprekama. Ja sam kao i svi ostali, volim da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbegnem probleme, volim da se ne suočim sa njima, da idem linijom manjeg otpora. Retko ko ima takvu snagu da se posle više takvih životnih situacija suoči čelom u čelo. Ne idem na redovne kontrole. Ono što redovno radim to je da proveravam krvnu sliku, redovno uzimam terapiju i to je ono što me drži na putu koji mi je zacrtan od tada - objasnila je jednom prilikom Ivana.

I pevačica Zorana Pavić prošla je kroz golgotu kada je doživela srčani udar, ali tu nije bilo kraja njenom lošem stanju. Kako je sama objasnila pre nekoliko godina imala je specifičnu bolest.

- Shvatila sam da je moj problem uzrokovan emotivnim šokom koji sam doživela i spakovala sam ga u fioku praveći se da ne postoji. Sve što mi se u prošlosti dogodilo izazvalo je ozbiljan hormonski poremećaj koji me je prikovao za krevet. Ali, to je situacija s kojim sam morala sama da se izborim. Problem je ličan i autentičan, ali nisam želela da o njemu javno govorim do danas. Možda je moja greška što nisam rekla i sprečila insinuacije. Uprkos bolesti, radila sam, samo se nisam eksponirala u javnosti - rekla je pevačica svojevremeno.

Voditeljka Suzana Mančić imala je problema sa zdravljem kada je zbog tableta za mršavljenje završila nenadano u bolnici.

- Uzimala sam preparat za koji sam znala da ima anfetamina, bez ikakve etikete i upozorenja. I stvarno je delovalo, a mislila sam da se to meni nikada ne može desiti, a eto meni se desilo. Jedne noći sam se probudila, puls mi je počeo da raste, da skače i ja sam na pet dana prestala da uzimam taj preparat. Prosto, organizam ti daje znake. Ali posle pet dana usred noći nisam mogla da izbrojim otkucaje srca. Bili su između 180 i 200. Ruke su mi bile ledene, završila sam u bolnici. Tada sam bila u Grčkoj, šta god da je bilo, zarekla sam se da više neću uzimati ništa za mršavljenje. Jeste da sam izgledala holivudski, ali da li treba da budem holivudski mrtva, bolje da budem balkanski živa. I sve moje prijateljice kojima sam preporučila tablete imale su iste simptome - lupanje srce i uznemirenost – kazala je jednom voditeljka.

Mira Škorić je jedna od naših pevačica koja je čak četiri puta operisana zbog teške bolesti, a evo kako je uspela da pobedi rak i sakrije bolest od svojih najmilijih.

Pevačica je pre nekoliko godina doživela veliki stres, a neposredno nakon toga otkrila je da ima kancer. Međutim, to je za nju bila bolna tema koju je vrlo retko pominjala.

- Osećala sam premor i imala sam podmuklu temperaturu. Na to je trebalo da odreagujem ranije, ali nažalost, kasno sam obratila pažnju. Radila sam pod povišenom temperaturom od 37, 2. Pevala sam satima i danima i sve više se umarala i bila slabija. Imunitet mi je opao i tek kada mi je iskočila limfna žlezda na vratu iznad ključne kosti, odreagovala sam - rekla je Škorićka svojevremeno.

Anabela Atijas je samo jedna od mnogobrojnih poznatih ličnosti koja je uspela da se izleči od raka dojke. Imala je samo 19 godina kada je operisala tumor na dojci, o čemu se ne libi da priča.

- U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa devojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri posle povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko meseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspešno se oporavljala jer je tumor otkriven na vreme, sve je prošlo bez posledica – kazala je tada pevačica.

Pevačici Nadi Obrić nekoliko puta se vraćao rak.

- Imala sam pritisak na bešiku, mislila sam ili je neka prehlada ili bakterija. Krvarila sam u mokraći, pa je ćerka primetila dok smo bile na moru zajedno. Došla sam kući i primetila isto, i odmah otišla da izvadim i krv i mokraću i sve je bilo uredno... Međutim, koga su zmije jednom ujedale i guštera se boji - ispričala je Nada i dodala da je potom kontaktirala lekara koji joj je i kućni prijatelj, koji je nakon pretraga i video tumor te joj odmah zakazao operaciju.

- Imala sam sreću, nisam bila lenja. Problem je kod takvih simptoma što ljudi misle da je prehlada ili bakterija u pitanju, i da će samo proći. Prestane krvarenje, ali im se sledeće godine to isto pojavi, daju mokraću i krv na analizu i sve bude u redu, i tako posle bude kasno. Ja stalno apelujem na ljude, bolest nije sramota, to svakoga svaki dan može da stigne – rekla je tada Nada za medije.

BONUS VIDEO: GUDELJ ĆE POBESNETI: Anastasija uhvaćena na ulici sa Vojažom

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.