OSTAVIO TRUDNU DEVOJKU (23): Na početku veze sam joj rekao da NE ŽELIM DECU, nemam nameru da budem otac!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 19:42

OSTAVIO TRUDNU DEVOJKU (23): "Na početku veze sam joj rekao da NE ŽELIM DECU, nemam nameru da budem otac!"

Tužna priča se pojavila.

Jedan muškarac je rekao da "nema nameru" da postane otac nakon što je saznao da je njegova bivša partnerka trudna. Iako ona insistira da on samo "isproba i vidi kako mu je", 25-godišnjak tvrdi da je od početka njihove veze jasno dao do znanja da ga roditeljstvo ne zanima.

Par je bio zajedno tek nekoliko meseci i, kako je rekao, uvek su bili oprezni u krevetu jer su mu deca iritantna.

"Sa svojom sada bivšom devojkom (23) bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam nešto više od tri meseca. Uvek sam pazio da koristimo mere opreza prilikom odnosa. Ona je bila na kontracepciji, a ja sam uvek koristio zaštitu. Hteo sam da izbegnem dete jer dugo već znam da ne želim decu. Smatram da su dosadna i ozbiljno bi mi ograničili mogućnost da radim stvari u kojima uživam (putovanja, boravak na otvorenom itd.)", napisao je on u detaljnoj objavi na Reditu.

Međutim, njegova bivša sada je trudna s devojčicom, ali on ne želi da ima ništa s njom.

"Prvo što sam uradio bilo je predlaganje abortusa. Ne živimo u državi u kojoj je to legalno pa sam ponudio da joj platim let i hotel i rekao joj da ću rado da pođem s njom", dodao je.

Međutim, buduća majka želi da zadrži dete, iako on tvrdi da mu je rekla da uopšte ne želi da ima decu.

"Tada mi je rekla da se nada da će ga zadržati i da želi da joj pomognem u odgajanju deteta kao njegov otac, ali ja nemam nameru da budem tu. Osim što mi se ne sviđaju deca, nisam spreman za to. Ali ona je nastavila da insistira na tome, misleći da ću se predomisliti kad se rodi i da ću hteti jednostavno da se oprobam u toj ulozi", rekao je on.

Međutim, on od svog stava ne želi da odstupi, ali je rekao da je voljan da plaća alimentaciju za svoju ćerku, ukoliko se poštuju njegove želje, odnosno da beba bude što dalje od njega.

"Prekinuo sam s njom i rekao joj da ću plaćati alimentaciju za dete kad se rodi, ali da očekujem da poštuje moje želje i drži dete podalje od mene. Od tada mi je mahnito slala poruke, molila me da se vratim i govorila mi da će mi sve oprostiti. Slala mi je uplakane glasovne poruke, ali nisam odgovorio", rekao je on pa dodao da mu je tada bivša poslala poruku, optužujući ga da ju je prisilio na pobačaj.

"Pre neki dan mi je poslala poruku kako ne može sama da odgaja dete i kako je ja zapravo teram na pobačaj. Nazvala me seksistom i sebičnom osobom. A opet, završila je poruku moleći me da ponovno razgovaramo", priznao je.

Ipak, uprkos tome što se oseća loše zbog situacije, on ostaje pri svojoj odluci, ali se ljuti zbog budućeg troška koje će plaćati kroz alimentaciju.

"Već sam ogorčen zbog činjenice da ću morati da plaćam alimentaciju 18 godina, što će me donekle finansijski ograničiti. Takođe, smatram da nije u redu za roditelja koji ne želi dete da bude uključen. Samo bih taj prigušeni bes i gorčinu istresao na dete koje je u suštini nevino, što smatram da nije u redu", zaključio je.

Buduća majka, čini se, ni nakon njegove striktne odluke nije stala.

Usled očajničke molba da pridobije ovog momka, njegova bivša je ponudila da da bebu na usvajanje ako on bude na porođaju a i dalje ništa ne oseti prema detetu.

"Rekla mi je da ako budem s njom tokom porođaja i primim dete u ruke, ako i dalje ne osetim ništa, onda će razmisliti o usvajanju", rekao je on te odgovorio da bi radije dao bebu na usvajanje nego da mora da plaća alimentaciju sledećih 18 godina.

Problem s bebom prikupio je preko hiljadu odgovora na Redit forumu, a mnogi su podržali muškarca.

"Činiš pravu stvar. Tokom cele vaše veze nisi rekao da želiš dete. Preduzeo si dvostruke preventivne mere kontracepcije", "Ljudi koji ne žele da budu roditelji, ne bi trebali to da budu. Tačka. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti. Nema ništa gore nego imati roditelja koji je prisiljen na to, a ne želi tebe".

Muškarac je u komentarima dodao da je obavljen test očinstva koji je potvrdio da je on biološki otac, nakon što su se neki korisnici to zapitali.

Svakako, nisu svi bili zadovoljni njegovom reakcijom na trudnoću, pa je jedan korisnik napisao: "Odrasti ti odvratno muško dete. Šta je s tobom?", a drugi je dodao: "Jedino što možeš jeste da se ponašaš se kao odgovoran odrasli muškarac. Ali ti to nisi."

Srbija Danas/T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.