OSLOBODITE SE STRESA! Ove 3 namirnice će vam pomoći!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSLOBODITE SE STRESA! Ove 3 namirnice će vam pomoći!

Vraćanje duševne harmonije nikad nije bilo ovoliko lako!

Za oslobađanje od stresa i vraćanje tela i uma u harmoničnu ravnotežu nude se razne vrste terapija, više ili manje uspešne.

Ipak, sada jedan bečki lekar nudi jednostavan plan, za koji kaže da je uprkos tome, vrlo efikasan.

Dr Hademar Bankhofer preporučuje antistresni plan ishrane podeljen u tri dela. Vezan je za određene satnice koje je lako ispoštovati.ž

Između 16 i 17 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pojedite porciju svežeg voća i jogurt. Jogurt povećava rezerve amino-kiselina triptofana i tirozina u krvi. Ove dva proteinska sastojka teraju umor, a bistre um i jačaju koncentraciju. Istovremeno, bakterije u jogurtu donose mir i harmoniju u stresom podrivenoj crevnoj flori.

 Oko 18 sati pojedite dve jabuke, grejpfrut, dve mandarine ili pomorandžu i tako obradujte organizam voćnim šećerom, dovoljnim da mozak proizvodi hormon sreće.

 Između 18 i 20 časova jedite dinstano povrće sa klicama soje. U povrću se nalazi antistresni mineral magnezijum, dok klice soje, zbog vitamina B, jačaju nerve. Neka se u jelovniku nađe i riba, jer njene belančevine pomažu da stres nestane.

Ipak, valja voditi računa o par stvari. Alkohol ne bi trebalo da unosite 15 minuta posle jela. Kafa takođe ne pomaže u borbi protiv stresa, već čaj od kamilice - sadrži eterična ulja, koja deluju opuštajuće i smirujuće na nervni sistem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.