OPREZ: Ovu hranu NE SMETE da zagrevate više od jedanput

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: Ovu hranu NE SMETE da zagrevate više od jedanput

Može doći i do trovanja.

Uglavnom možemo hranu koju smo prethodno spremili ponovo da zagrejemo, međutim to se ne odnosi na sve namirnice. Neke namirnice je čak i opasno zagrevati.

Ako ste spremili pirinač i stavili ga u frižider ne bi bilo dobro da ga ponovo zagrevate. Veruje se da podgrejan pirinač može loše da se odrazi na naše zdravlje i dovede čak do trovanja.

Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi, pirinač može da se ponovo zagreje nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kuvanja, ali samo posle kratkog vremena. Najbolje je da se odmah pojede. Savetuje se da ne čekate više od jednog dana pre nego što ga ponovo zagrejete.

Razlog zbog kog podgrevanje pirinča može biti opasno jeste bakterija bacillus cereus. Ona se nalazi u raznim namirnica, između ostalog i u pirinču.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.