Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 19:25

OPREZ! Ovo je otrovno voće i povrće koje KUPUJETE NA PIJACI: U njima ima najviše pesticida

Većini je upravo počela sezona

Godinama unazad prvo mesto ubedljivo drži jagoda, međutim spanać je prati u korak. Ukupno 230 različitih pesticida i njihovih proizvoda pronađeno je u više od 38.800 neorganskih uzoraka. Negativni zdravstveni efekti se mogu javiti kod dece koja su čak na trenutak izložena ovim vrstama pesticida, piše "Usatoday".

Problem je što se štetnost pesticida tretira na životinjama i to samo izloženost jednom pesticidu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok smo u praksi izloženi na milost i nemilost nekoliko vrsta pesticida.

Istraživanja su pokazala da se izloženost pesticidima na dnevnom nivou negativno odražava na plodnost kod žena, za čak 26%, dok se kod muškaraca kvalitet sperme znatno smanjuje.

A ove godine je na baksuzno 13-o mesto, dodata i ljuta paprika!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.