Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 12:44
OPREZ - Ovakav KROMPIR je nešto NAJNEZDRAVIJE što možete pojesti, a evo kako da birate pri kupovini
Nutritivne prednosti i mane krompira.
Krompir je skrobno, korenasto povrće koje je osnovni izvor hrane u mnogim delovima sveta. Iako važi za povrće koje se najčešće koristi u ishrani, često se smatra nezdravim zbog pretežne upotrebe u industriji brze hrane.
Međutim, krompir ima mnoge nutritivne prednosti. Oni obezbeđuju niz esencijalnih vitamina i minerala kao što su vlakna i kalijum. Takođe, sadrže antioksidante i druga zaštitna jedinjenja biljaka. Sorte poput ljubičastog, crvenog i slatkog krompira ističu se zbog visokog sadržaja hranljivih materija, ali priprema je važan faktor u tome koliko je krompir uopšte zdrav.
Ljubičasti krompir - Bogat je korisnim biljnim jedinjenjima,...
Nastavak na SrbijaDanas.com...