OPREZ - Ovakav KROMPIR je nešto NAJNEZDRAVIJE što možete pojesti, a evo kako da birate pri kupovini

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 12:44

OPREZ - Ovakav KROMPIR je nešto NAJNEZDRAVIJE što možete pojesti, a evo kako da birate pri kupovini

Nutritivne prednosti i mane krompira.
Krompir je skrobno, korenasto povrće koje je osnovni izvor hrane u mnogim delovima sveta. Iako važi za povrće koje se najčešće koristi u ishrani, često se smatra nezdravim zbog pretežne upotrebe u industriji brze hrane.
Međutim, krompir ima mnoge nutritivne prednosti. Oni obezbeđuju niz esencijalnih vitamina i minerala kao što su vlakna i kalijum. Takođe, sadrže antioksidante i druga zaštitna jedinjenja biljaka. Sorte poput ljubičastog, crvenog i slatkog krompira ističu se zbog  visokog sadržaja hranljivih materija, ali priprema je važan faktor u tome koliko je krompir uopšte zdrav.
Ljubičasti krompir - Bogat je korisnim biljnim jedinjenjima,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.