OPREZ: Nadogradnja trepavica može biti opasna

Izvor: NaDlanu.com, 09.Maj.2013, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: Nadogradnja trepavica može biti opasna

Nadogradnja trepavica je trend koji se nezadrživo širi celim svetom. Međutim, neki stručnjaci smatraju da treba dobro razmisliti pre ovakvog tretmana ulepšavanja.

Glumica Kristin Čenovit imala je alergijsku reakciju na nadogradnju trepavica, a našalila se u emisiji Dejvida Letermana da sada izgleda “kao da ima usne na kapcima”.Stručnjaci kažu da su veštačke trepavice koje se lepe na prirodne obično napravljene od sintetičkih vlakana, često i sa lepkom na bazi formaldehida >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koji je čest alergen.“Skrivene opasnosti nadogradnje trepavica su infekcije, alergijske reakcije, iritacije i gubitak prirodnih trepavica”, objašnjava dr Orli Avicur, neurolog i medicinski savetnik biltena Consumer Reports za ABC News mrežu.Dr Neda Šejmi, profesor oftalmologije na Očnom institutu u Beverli Hilsu kaže: “Svako izlaganje očnog kapka hemikaliji može dovesti do pojave ožiljaka, iritacija i infekcija, zbog njegove nežne strukture”.Izvor: NBC News/B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.