OPREZ! Budite oprezni ako odmrzavate meso na sobnoj temperaturi, a evo zbog čega

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 16:39

OPREZ! Budite oprezni ako odmrzavate meso na sobnoj temperaturi, a evo zbog čega

Važno je koliko dugo će meso biti na sobnoj temperaturi.

Čim se meso izvadi iz zamrzivača, skoro ga svako ostavlja na kuhinjskom pultu kako bi se brže odmrzlo. Ali, kako ne bi došlo do prekomernog razmnožavanja baktrija važno je da imate nekoliko stvari na umu.

Nikako ne bi trebalo meso da ostavljate duže od 2-3 sata na sobnoj temperaturi. Recimo, kada se meso ostavi jedan dan na kuhinjskoj površini, može dostići temperaturu veću od 4 stepena, što izaziva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ogroman rast bakterija.

Pored toga, opcija odmrzavanja toplom vodom nije dobra. Površinski sloj mesa se brže odmrzava i ulazi u proces kuvanja pod mlazom vrele vode. Zato je hladnija voda bolji način odmrzavanja.

Još bolji način je ostavljanje mesa u fružideru da se odmrzne, ukoliko ne žurite. Potrebno je da odstoji oko 24h u frižideru, nakon čega postaje spremno za pripremu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.