ONA SOLI LUBENICU: Kada budete čuli zašto i vi ćete uraditi ISTO, a bolju od OVE niste jeli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ONA SOLI LUBENICU: Kada budete čuli zašto i vi ćete uraditi ISTO, a bolju od OVE niste jeli!

Prećiće vam u naviku!

Do sada smo imali priliku da probamo karamelu i čokoladu sa dodakom soli koja podstiče njihov ukus i aromu i pruža sasvim drugačiji doživljaj.

Takav je slučaj i sa lubenicom. Ukoliko do sada niste čuli za ovaj trik, probajte i nećete se pokajati.

Sve je počelo gde drugo do u Los Anđelesu, gde je poslastičarka Nikol Veston otkrila ovu tajnu na svojoj veb stranici.

- Priznajem bila sam skeptična kada sam prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imala posoljenu krišku lubenice u ustima. U to vreme moj prijatlje je insistirao da to moram da probam tvrdeći da će tako biti još slađa. Probala sam i bio je u pravu, zaista je bolja posoljena, napisala je ona.

So lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slakoća još više dođe do izražaja. Lubenica ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke što lubenicu čini još sočnijom.

Kako da ovo uradite?

Sasvim malo soli pospite po komadu lubenice, možete i blago utrljati. Pazite da ne stavite previše soli jer ćete tako dobiti preslano parče koje više neće biti dobro za jelo. Dovoljno je onoliko soli koliko se zadrži na vrhu jagodice i to za jedno veće parče lubenice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.