ONA JE POSEBNA - Dali su joj NULA ODSTO ŠANSE DA ŽIVI, ali preslatka devojčica je demantovala sve lekare! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 20:46

ONA JE POSEBNA - Dali su joj NULA ODSTO ŠANSE DA ŽIVI, ali preslatka devojčica je "demantovala" sve lekare! (FOTO)

Virsavija živi sa velikom deformacijom, zbog koje je jedinstvena.

Dari Borun je pre četrnaest godina rodila Virsaviju koja je postala prava internet senzacija. Stanje u kom se ova devojčica nalazi naziva se Kantrelova pentalogija i javlja se kod jednog od milion novorođenčadi.

Srce se umesto unutar grudnog koša nalazi ispod kože.

Mlada Virsavija suočila se sa brojnim izazovima zbog retkog stanja koje je ostavilo njeno srce nezaštićeno zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odsustva grudnog koša i trbušnih mišića.

Tokom trudnoće, lekari su upozorili njenu majku Dari da je malo verovatno da joj ćerka preživeti trudnoću ili porođaj.

Uprkos sumornoj prognozi, njena nepokolebljiva ljubav prema svom nerođenom detetu primorala ju je da nastavi sa trudnoćom.

Danas, ova izvanredna mlada devojka uživa u svom životu, baveći se tipičnim aktivnostima koje odgovaraju njenim godinama.

- Ona je zaista čudo i volim takvu kakva jeste. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona jeste jedna u milion - ističe Virsavijina majka.

Dari Barun je ponosno podelila slike svoje ćerke golih grudi na Instagramu. Ove slike su prikazale Virsavijino otkriveno srce. Dari je verovatno crpela snagu iz svoje živahne devojčice, koja obožava ples, crtanje, jahanje ponija i slušanje Bijonse.

Da bi zaštitila svoje srce, Virsaviia uvek nosi meku odeću.

- Volim svoju ćerku takvu kakva jeste. Tako ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje desi drugoj deci ukoliko se može sprečiti - kaže Dari.

Podržavam rad NHLBI istraživača da nastave sa istraživanjem ovog retkog stanja i možda pronađu način da ga izleče.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.