OGROMAN RIZIK POSLE 55. GODINE! Ako ste ljubitelj KAFE I SLANINE - ovo je NAJGORA KAZNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 19:28

OGROMAN RIZIK POSLE 55. GODINE! Ako ste ljubitelj KAFE I SLANINE - ovo je NAJGORA KAZNA

Danski istraživački tim otkrio je kako se čulo mirisa menja sa godinama i vesti nisu nimalo ohranrujuće.

Ako treba da izaberete samo dve namirnice bez kojih Srbi praktično ne movgu, velika je verovatnoća da bi to bile kafa i slanina. Početak jutra je nazamisliv bez crnog napitka, a isto tako nema bogate trpeze u Srbiji bez slaninice.

Međutim, najnovije istraživanje danskih naučnika ne samo da će vas razočarati, već i rastužiti. Naime, poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da nam sa godinama slabi čulo mirisa, a sada je otkriveno i koje to arome slabije osećamo kako starimo.

Pa tako danski naučnici kažu da posle 55. godine slabije osećamo miris kafe i slanine. S druge strane, čulo mirisa nam savršeno "radi" za neke arome. Bez obzira na godine, miris pomorandži, malina i vanile ne slabi, kažu istraživači.

Zaključak danskih naučnika jeste da je slabljenje čula mirisa, a do kojeg dolazi sa godinama, zapravo vrlo specifično i najviše dolazi do izražaja kad je reč o nekoliko aroma - kafi, prženom mesu, luku, pečurkama i slanini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.