OD ZDRAVLJA DO OPSESIJE: Linija je tanka, a OVO može OZBILJNO da naruši tvoj život

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 09:26

OD ZDRAVLJA DO OPSESIJE: Linija je tanka, a OVO može OZBILJNO da naruši tvoj život

Obrati pažnju.

Težnja ka zdravijem životnom stilu može da nosi sa sobom ozbiljne negativne posledice ako mu se ne pristupi mudro.

Kada vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje, mnogo toga se gubi. Važno je da na vreme shvatite značaj opuštanja, propuštanja nekog treninga ili uživanja u omiljenim kolačima.

Žrtvovanje života zarad zdravlja

Mnogi pokušaji izgradnje zdravog i fit tela propali su neslavno, jer se sve vrti oko treninga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i precizno planiranih obroka, pa kad se nešto promeni, stupa uzrujanost. Osnovni savet jeste da ne dozvolite da vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje.

Kada na žurkama jedete sirovo povrće i pijete vodu, a ljudi počnu da vas ispituju i promatraju, čak i da se plaše za vas, posvećenost fitnesom se definitivno pretvorila u opsesiju. Nema potrebe da vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje - oni treba da ga unaprede i poboljšaju.

Kad vaš fitnes ode predaleko

Kad se merite više puta dnevno, kad radite više vežbi jer ste pojeli više hrane, kad odbijete da uzmete parče torte na venčanju - vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje. Vežbanje i zdrava hrana su instrumenti koji će vam pomoći da živite srećniji i ispunjeniji život, nisu tu da vladaju njime.

Pronalaženje zlatne sredine

Ukoliko želite da vaš život i fitnes navike budu u sinergiji, pronađite zlatnu sredinu. Ona je tamo gde možete da uživate u parčetu rođendanske torte bez brige o tome kako ćete zbog toga izgledati, gde ne dozvolite da vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje.

Naravno, na putu do pronalaženja zlatne sredine svi pravimo greške, ali je važno da se setimo kako smo pali i da na osnovu toga učimo. Tako nećete dozvoliti da vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje, već ćete pronaći koren problema i odstraniti ga, a onda ćete i napredovati.

Šta je to život vredan življenja?

Život vredan življenja je onaj u kom možete da probate novu hranu bez osećaja krivice. Onaj u kom možete da uzmete viljušku, izaberete hranu i pojedete je bez brige o tome kako ćete zbog toga izgledati.

Kada vaše životne i fitnes navike rade zajedno u savršenoj harmoniji, a ne kada vaš život kontrolišu ishrana i vežbanje, više ćete uživati u svemu što radite. Hrana će imati bolji ukus, spavanjem ćete biti još odmorniji. I najvažnije, ogroman teret stresa i opuštanja će biti skinut sa vaših ramena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.