OBRATITE PAŽNJU: Ako trenirate, najverovatnije pravite i OVE 3 GREŠKE u ishrani!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 14:41

OBRATITE PAŽNJU: Ako trenirate, najverovatnije pravite i OVE 3 GREŠKE u ishrani!

Za dobre rezultate, potrebna je usklađenost treninga i ishrane.

Kada je o zdravlju reč, svi doktori ističu da je pored ishrane, fizička aktivnost veoma neophodna, pa makar i u minimalnoj meri.

Da bi vaše telo bilo u najboljoj formi, potrebno je na pravi način uskladiti ishranu i treninge. Ipak, mnogi vežbači, a naročito početnici imaju nedoumicu kada je u pitanju pravi odnos vežbanja i hrane.

Nutricionistkinja Marija Đurković izdvojila je tri najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << greške u ishrani, koje prave ljudi koji treniraju:

Pogrešno: Jedete sve što poželite, jer... "i trošim se"

Ispravno: Zapravo, najčešće ne ostvarujete baš toliku potrošnju kalorija, kao što vam se čini, pa zato i ne mršavite. Teretana ili bilo koja fizička aktivnost ne znači da u telo možete trpati šta stignete. Naprotiv, baš tada vam je potrebna nutritivno dobro izbalansirana ishrana.

Pogrešno: Trenirate gladni, da biste izbegli napor na pun stomak

Ispravno: Ne plašite se da dva do dva i po sata pre treninga pojedete lagan obrok bogat složenim UH, proteinima i zdravim mastima, jer on će vam obezbediti dovoljno energije za napor koji vas očekuje. Šta pojesti? Grčki jogurt sa bobičastim voćem, testeninu sa sirom, rižoto.

Pogrešno: Ne obezbeđujete telu kvalitetan proteinski obrok nakon treninga

Ispravno: Kada kažem "nakon", mislim u nekom optimalnom periodu od oko dva sata. Nema potrebe da žurite sa unošenjem "brzog proteina", mada ako želite, možete popiti čokoladno mleko ili whey protein, a kada stignete kući pripremite kompletan obrok.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.