OBRATITE PAŽNJU: 5 mogućih RAZLOGA zbog kojih kontraceptivne pilule NE DELUJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:01

OBRATITE PAŽNJU: 5 mogućih RAZLOGA zbog kojih kontraceptivne pilule NE DELUJU

Pripazite!

U laboratorijskim uslovima efikasnost kontraceptivnih pilula iznosi impresivnih 99,7%. Ali, u realnosti, taj procenat može da se smanji zbog određenih faktora.

Analizirajući koje navike mogu da štete efikasnosti kontraceptivnih pilula, došlo se do zaključka da postoji 5 glavnih:

Ovo je najčešći faktor neefikasnosti pilula, jer imaju ulogu da regulišu hormone. Čak i propuštanje jedne pilule može da dovede do značajnih promena nivoa estrogena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i progesterona u telu.

Kako biste se zaštitili, sledeći put kada propustite da popijete pilulu koristite drugi tip kontracepcije.

Ako želite maksimalnu zaštitu, važno je da pilule uzimate u tačno vreme svakoga dana.

Prema istraživanjima, lekovi za lečenje drugih bolesti, kao i lekovi za smirenje i bolji san, značajno mogu da smanje efikasnost kontraceptivnih pilula.

Bilo kakve upale creva ili problemi sa varenjem hrane mogu da otežaju apsorbovanje medicinskih supstanci, a to, na žalost, važi i za pilule za kontracepciju.

Pilule ne smeju biti na mestima koja su pretopla ili na mestima na kojima se temperatura drastično menja. Bilo bi idealno ako ih stalno čuvate na svežem mestu, na temperaturi ispod 25 stepeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.