OBNAVLJA IMUNITET, PODIŽE ENERGIJU! Napitak od TRI SASTOJKA u potpunosti OPORAVLJA organizam!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 13:39

OBNAVLJA IMUNITET, PODIŽE ENERGIJU! Napitak od TRI SASTOJKA u potpunosti OPORAVLJA organizam!

Veoma je zdrav!

Veoma je bitno da u ovom periodu radite na jačanju imuniteta, a to ne podrazumeva samo da se zdravo hranite, već i da se krećete, izbegavate alkohol koji obara imunitet i hidrirate se.

Vitamini su takođe veoma bitni, ali pre nego što ih kupite u vidu kapsula, pokušajte da ih nadoknadite na prirodan način, a napitak koji vam preporučujemo je adekvatan.

 Za pripremu će vam biti potrebno:

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Priprema je vrlo jednostavna, sve sastojke stavite u sokovnik i napitak je spreman.

Ukoliko nemate sokovnik, može poslužiti i blender. Šargarepu i jabuku izblendajte i nakon toga dodajte i sok od ceđenog grejpa. Ukoliko vam je previše gusto, možete dodati i malo vode.

Kako ovi sastojci utiču na organizam?

Svi nutricionisti će se složiti s tvrdnjom da je šargarepa veoma zdrava. Bogata je vitaminima A, C, K i B8, kao i folatom, kalijumom, gvožđem, bakrom i manganom. Međutim, većina blagotvornih svojstava šargarepe potiče od njenog bogatstva beta karotenom i vlaknima.

Takođe, sadrži gvožđe koje je neophodno organizmu da bi imalo dovoljno snage tokom celog dana.

Jabuka je prava riznica vitamina 

U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 i beta-karotena. Takođe, sadrži i minerale kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Jabuka je bogata polifenolima koji imaju snažnu antioksidativnu aktivnost. Sadrži kvercetin, kamferol, miricetin, katehine, antocijanine i još preko 20 antioksidanata.

Grejp je značajan izvor vitamina C

Grejpfrut sadrži, ne samo velike količine vitamina C, za koji se zna da štiti od prehlade i gripa, već i vitamine A i B kompleksa, kao i vitamine E i K.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.