Nutricionistkinja Zvezdana objavila smernice šta treba da jedete ako ŽELITE DA DOBIJETE BEBU! Vežbanje i dobar san su isto BITNI

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 04:42

Nutricionistkinja Zvezdana objavila smernice šta treba da jedete ako ŽELITE DA DOBIJETE BEBU! Vežbanje i dobar san su isto BITNI

Zvezdana Ljubenkovic Marković je spec. nutricionizma-dijetetike i kvantni terapeut

Trudnoća je period kada je žena najsnažnija i najnežnija u isto vreme. Telo i um prolazi kroz razne promene i zaista su individualne. Pojedine žene imaju pravo uživanje u trudnoći bez ikakvih simptoma, dok većina žena ima promene u vidu mučnina, gorušice, opstipacija, hormonske promene.

Nutricionistkinja Zvezdana je u svom blogu navela prvenstveno da je svaka trudnoća za sebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je istakla šta je njoj pomoglo da dođe do začeća.

- Često klijentima kažem da je danas došlo vreme kada moramo da se potrudimo oko ostvarivanja trudnoće, koliko je to bilo lako našim bakama i majkama, za nas je to danas prava ekspedicija. - istakla je Zvezdana.

PRVI KORACI O PLANIRANJU TRUDNOĆE

Poseta ginekologu koji je pre svega dobar dijagnostičar i koji će vaše telo sagledavati kao celinu, a ne kao reproduktivni objekat.

- Nakon osnovnih pregleda i analiza koje radimo kod ginekologa, obavezno proverite hormonski status polnih hormona + hormone štitne žlezde, kao i to da li ovulacija postoji svaki mesec. - ističe ona.

*Od suplementacije folnu kiselinu, magneziju citrat i vitamin D.

*Ishrana je bila bogatija proteinima sa mastima, ali i unosom UH ( u proseku 30% od celokupnog dnevnog unosa ).

*Svaki dan unos tečnosti – 2,5 do 3l

*Fizička aktivnost – svaki dan pešačenje 8-10 000 koraka + vežbe za zatezanje tela.

*Vođene meditacije o energetskim blokadama i smanjivanje stresa/posla/ciljeva.

*Dobar san – izuzetno je bitno da imate dobar san koji počinje pre 23h, zbog lučenja odredjenih hormona koji su zaduženi za plodnost.

- Za sve navedene korake morate biti istinski istrajni u korišćenju i duboko verovati u sve. - rekla je Zvezdana za kraj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.