Nutricionista savetuje - Zadržite VITKU LINIJU i u periodu slavlja, pored kalorične hrane i ove namirnice prave problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2023, 22:06

Nutricionista savetuje - Zadržite VITKU LINIJU i u periodu slavlja, pored kalorične hrane i ove namirnice prave problem

Mnoštvo slava znači i mnoštvo prilika za prejedanje i dovođenje našeg izgleda u pitanje. Zato, kada krenete na neku gozbu, imajte u vidu koje su stvari najbitnije i držite se toga, jer vaše zdravlje je na prvom mestu.

Sezona slava je uveliko u toku, a pred nama su i novogodišnji i božićni praznici. Osim toga, kreću i hladniji dani koji otežavaju bavljenje fizičkom aktivnošću, a sve ovo u paketu rađa pitanje: kako održati vitku figuru i ne "nabaciti" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neželjene kilograme. Mnogi se, nažalost, retko pozabave još važnijim pitanjem: kako u ovom periodu sačuvati svoje zdravlje.  

Naime, prelazak sa nemasne na masnu hranu, kao i povećan unos hrane mogu izazvati ozbiljne zdravstvene posledice. Masna hrana provocira tegobe probavnog sistema i žučne kese, zbog čega je organizam opterećen velikom količinom masti životinjskog porekla i prostim ugljenim hidratima u vidu raznih vrsta kolača i torti, a sve se to odvija u večernjim satima, što još više pogoršava situaciju. S druge strane, slana hrana uzrokuje visok krvni pritisak, što dalje može da dovede do veoma ozbiljnih komplikacija.

Nutricionista i fitnes trener Ivana Šarčević podelila je savete kako ostati fit, zdrav i zadržati liniju.

- Ukoliko se pridržavate cele godine balansirane ishrane i treninga, tih nekoliko prazničnih dana se slobodno opustite. Mnogo je bitnije kako se hranite do decembra. Tih par dana praznične trpeze ne mogu narušiti vaš izgled i zdravlje - odmah je istakla na početku Ivana Šarčević.

A ovo su Ivanini saveti kako da povedete računa o zdravlju i izgledu i ne prejedate se.

- I, na kraju, prođu praznici i vraćate se svojim rutinama i ritualima. To je nešto što je dosta bitnije nego tih par dana slavlja. Da ostatak godine živite i hranite se balansirano - zaključila je Ivana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.