Nutricionista ŠOKIRAO OTKRIĆEM: Zbog ove namirnice se GOJITE, konzumirate je svaki dan, ORGANIZAM je NE VARI

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 14:39

Nutricionista ŠOKIRAO OTKRIĆEM: Zbog ove namirnice se GOJITE, konzumirate je svaki dan, ORGANIZAM je NE VARI

Mnogi čak smatraju da je dijetalna.

Nutricionista Anri Šeno, bio je svetski poznat, a delio ljude na 5 tipova, u zavisnosti od psiholoških i zdravstvenih problema i smatro je da ne postoji univerzalno pravilo i savet za ljude, kao da se hrane.

Zastupao je mnoge trendove mršavljenja koji se kose sa modernim.Mnogi njegovi pacijenti vremenom su mu postali prijatelji, među kojima je i princeza od Monaka.

Pravilna ishrana za zdrav život
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prva i najvažnija stvar na kojoj se temelji zdrava ishrana je starost. Ni visina, ni težina, već broj godina! Metabolizam se menja svakih 7 godina i veoma je važno imati to na umu.

Gospodin Šeno deli ljude na 5 tipova, u zavisnosti od psiholoških i zdravstvenih problema.

- Većina ljudi je luda, 2/3 doktora su kreteni, ili rade u korist farmakoloških kompanija. Zato doktori pitaju: "Koje probleme imate?" , a onda vam daju tablete. Posao doktora je da shvati koje probleme imate, a ne da vas pita. Vi da znate šta vas muči - sami biste se lečili - izjavio je.

- Jedna od velikih grešaka je kafa. Sada je razvijen kult raznih napitaka od kafe i svaki će vas odvesti na onaj svet. Zbog njih dobijate na težini, oni vam zakiseljuju telo  - smatrao je.

- Kafa nije najbolje rešenje za početak dana. I nije važno da li je crna ili sa mlekom. Interesantna činjenica: Ako je neko danas pio kafu sa mlekom i sutradan je umro. Autopsija otkrije neprobavljenu kafu sa mlekom u njegovom želucu - rekao je.

- Zato je najbolje piti zeleni čaj ujutru, a najviše 1 šoljicu espresa tokom dana! Uostalom, kafa bi trebalo da bude jaka i što je najvažnije - trebalo bi da je kratka - savetovao je.

Nutricionisti se slažu da ujutru želudac ne bi trebalo opeterećivati. Važno je da želudac lagano radi, a ne da ga preopteretite za ceo dan.

- Ja doručkujem voće. Ručak počinjem salatom, a zatim uzmem ugljene hidrate: pirinač ili testeninu. Uveče jedem supu od povrća - otkrio je Šeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.