Novi trend uzeo maha: Devojke izlaze samo sa muškarcima koji su obavili vazektomiju VIDEO

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 18:31

Novi trend uzeo maha: Devojke izlaze samo sa muškarcima koji su obavili vazektomiju VIDEO

Devojke generacije Z danas traže visoke, zgodne i ošišane muškarce. I ovde se ne misli na kosu i frizuru, već o vazektomiji!

Ovo je potpuno postao trend na aplikacijama za dopisivanje (Tinder, Hinge, Quinn Finite) gde mlade devojke isključivo traže samo muškarce koji su se podlegli trajnoj kontracepciji.

“Volim muškarce koji su obavili vazektomiju. Zovem ih vazekt-slatkiši”, priča 25-godišnja influenserka.

Vazektomija je oblik muške kontracepcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radi se o medicinskom zahvatu u kom se spermatozoidi podvezuju, onemogućavajući da se puste ka jajnim ćelijama.

Mlada influenserka je otvoreno na društvenim mrežama, gde je prikupila skoro 370.000 pratilaca, otkrila svoj ukus za udvarače, napominjući da muškarci koji nisu otišli pod nož automatski nemaju šanse kod nje. Njen cilj je, kako objašnjava, da smanji globalnu populaciju.

Porast potražnje muškaraca za vazektomijom

"Nemam nameru da imam decu", objasnila je Finite. "Nikada me to nije ni privlačilo. Neću ih ni imati zahvaljujući vazektomiji".

Srećom za Finite i druge žene koje dele njen stav, čini se da muškarcima generacije Z i milenijalcima to uopšte ne predstavlja problem.

Urolog Aleks Štejnsliuger iz Njujorka rekao je da su pozivi za vazektomiju mlađih muškaraca porasli za više od 500% u njegovoj ordinaciji u Midtaunu. A nagli porast potražnje nije tu stao. Zapravo, studija o trendovima vazektomije iz juna 2023. koju su sproveli istraživači sa Univerziteta u Čikagu otkrila je da je nedavni porast stope vazektomije bio najizraženiji među muškarcima bez dece, muškarcima sa partnerkama starijim od 35 godina, samcima i muškarcima između 18 i 24 godine.

Istraživanje iz februara 2023. koje su vodili istraživači sa Urološkog i Instituta za bubrege Klinike Klivlend takođe je otkrilo da muškarci mlađi od 30 godina, kao i muškarci bez dece, znatno češće traže konsultacije za vazektomiju. Šta više, ljudi objavljuju snimke svojih vazektomija.

Analitičari su porast interesa pripisali odluci Vrhovnog suda SAD-a iz juna 2022. kojom se poništava odluka Rou protiv Vejda - savezna presuda koja je nekada štitila prava na pobačaj.

"Došlo je do značajnog porasta muškaraca bez dece koji su obavili vazektomiju nakon presude", stoji u studiji. "Pretpostavljamo da i samci i muškarci u partnerskim odnosima koji su odlučili da neće imati potomstvo osećaju da je potrebno uzeti reproduktivnu autonomiju u svoje ruke".

Odmah nakon presude, izveštaj stranice Innerbody Research zabeležio je porast od 99% u broju dnevnih internet pretraga za vazektomije. Podaci su takođe otkrili da su se pretrage za "da li je vazektomija reverzibilna" i "koliko košta vazektomija" povećala za 250%.

Portparol Tindera rekao je za Njujork Tajms da je pominjanje izraza "vazektomija" na profilima za spojeve poraslo više od pet puta 2022. u poređenju sa 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.