Novi test može da otkrije rak pre nego se tumori potpuno formiraju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2018, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi test može da otkrije rak pre nego se tumori potpuno formiraju!

Pokazao je 90 odsto efikasnosti pri dijagnostikovanju kancera jajnika i pankreasa.

Lečenje kancera u njegovom prvoj fazi povećava mogućnosti za izlečenje. Zato je toliko važno da se otkriju metode otkrivanja bolesti, koje su svaki put sve efikasniji.

KRSTAJIĆ: Najbitnije da smo dobili utakmicu, u Milenkoviću vidim Vidića (FOTO)

Sada su naučnici sa Klivland Instituta za kancer predstavili novi tip analize krvi, koji uliva veliku nadu.

Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << GAĆICE moraju imati DŽEPIĆ - postoji ozbiljan razlog za to!

Specijalisti ga zovu "tečna biopsija" i dozvoljava otkrivanje kancera u njegovoj najranijoj fazi, kada tumor još nije ni završio sa formiranjem. Ovaj test je pokazao efikasnost od skoro 90 odsto za dijagnostikovanje deset vrsta različitih kancera, između ostalih, jajnika i pankreasa.

Loša strana ovoga jeste da se broj tipova kancera koji se detektuju smatra malim. Ali istraživači veruju da je ovo prvi korak ka usavršavanju tehnike kako bi bila još efikasna. Zato su rekli da bi "tečna biopsija" mogla da bude Sveti Gral u borbi protiv raka, navodi Gardijan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.