Novi modni hir - Horor

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jan.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi modni hir - Horor

Sudeći po modelima i estetici koje je na Nedelji mode u Berlinu predstavio nemački dizajner Patrik Mor, modnu scenu osvojiće izgled karakterističan za vanzemaska bića u filmovima naučnofantastičnog i horor žanra.

Manekeni i manekenke krvavih beonjača, zenica ni nalik na one koje karakterišu ljudsko oko, neobično bele puti i samo sa izbočinama umesto ušiju deo su neobične vizije modnih kretanja Patrika Mora, javlja RTS.Nemački dizajner predstavio je kolekciju za jesen/zimu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 2013. godine u okviru Nedelje mode u Berlinu, koja je otvorena 15. i traje do 20. januara.Iako je revija privukla najviše pažnje, reakcije na vrlo ekscentričnu i provokativnu kolekciju bile su uglavnom negativne.Modni poklonici izgleda jesu spremni da u svoje odevne kombinacije uvrste neki od Morovih modela, ali ne i da prihvate celokupan izgled predložen od strane autora. Osim što je cenjen kao veliki umetnik, Mor je publiku navikao i na senzacionalnost.Takođe, skrivenih poruka je mnogo, a čovečanstvu je, tako što je manekenima vezao usta, poručio da nema više šta da kaže ili da čovek ne treba da govori to što govori, javlja RTS.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Nedelja mode u Berlinu: Horor kao inspiracija!

Izvor: Svet, 20.Jan.2013

Sudeći po modelima i estetici koje je na Nedelji mode u Berlinu predstavio nemački dizajner Patrik Mor, modnu scenu osvojiće izgled karakterističan za vanzemaska bića u filmovima naučnofantastičnog i horor žanra. Manekeni i manekenke krvavih beonjača, zenica ni nalik na one koje karakterišu...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.