Nosiš BRUSHALTER dok SPAVAŠ? EVO kako ta navika utiče na zdravlje i izgled grudi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 23:51

Nosiš BRUSHALTER dok SPAVAŠ? EVO kako ta navika utiče na zdravlje i izgled grudi!

Najbolji izbor je mekani materijal bez žice.

Mišljenja žena, ali i stručnjaka kompetentnih za ovu temu su različita. Neke žene smatraju kako su grudnjaci iritantni i mogu pridoneti razvoju raka dojki, dok druge pak misle kako će im nošenje grudnjaka tokom noći pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.

Nažalost, ne postoje naučni dokazi koji čvrsto podupiru teoriju kako će nošenje grudnjaka tokom noći pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Nošenje grudnjaka u krevetu može biti udobno dok spavate, ali ne pomažu u zaštiti protiv opuštanja grudi. Grudnjak nije vremenska mašina - rekla je Anđelika Kavouni, estetski hirurg.

Stručnjaci se slažu kako se grudnjak u krevet može nositi, ako se žena koja ga nosi može normalno naspavati.

Ako vam smetaju, skinite ih, jer sa naučne strane gledano nikakvih dokaza nema da će vam grudnjaci biti od bilo kakve pomoći kada je izgled vaših grudi u pitanju.

- Nema dokaza da spavanje u brushalteru utiče na zdralje, ni pozitivno ni negativnokaže doktorka Amber Gat, a nedavnom studijom nije pronađena veza između rizika za obolevanje od raka i nošenja grudnjaka.

- Rizik je bio veoma sličan, bez obzira na to koliko su sati dnevno žene nosile grudnjak, kao ni da li su imali žicu, puš ap umetke ili od kada su počele da nose brushalter prvi putrekao je naučnik uključen u studiju, Lu Čen.

Sa druge strane, ne postoje ni prednosti nošenja grudnjaka dok spavate - čak vam ni grudi neće biti čvrste i oblikovane zbog toga. Promene na grudima poput opuštanja dešavaju se samo zbog starenja, gravitacije, trudnoće i dojenja, ne zbog učestalosti nošenja brushaltera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.